Mozgáscentrum

A Mozgáscentrum 2017 őszén megnyitotta kapuit a VII. kerület mozogni vágyó lakosai számára. Feladatunk az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, fizikai aktivitás növelése és fejlesztése. A csoportos mozgásprogramjainkra bármely korosztály jelentkezhet, várunk mindenkit sok szeretettel.

Gerinctorna

 • Milyen korosztálynak szól? A késő délutáni óráinkra főként az aktív, dolgozó korosztályt várjuk, délelőtt pedig az idősebbeket.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz? A gerinc mozgásterjedelmének megtartása és növelése mellett, az órák célzott hát- és hasizom erősítő gyakorlatok kombinációiból épülnek fel.
 • Ki tartja az órát: gyógytornász
 • Kinek ajánljuk: A torna alkalmas arra, hogy az egész napos egyoldalú terhelés után átmozgassuk a testünket, így aktívan tegyünk gerincünk épségének megőrzéséért. Az óra során gerincmobilizációs, valamint törzsizom-erősítő gyakorlatokat végzünk. Rendszeres tornával harmonikusabb testtartást érhetünk el a mindennapokban is. A délelőtti és kora délutáni órák alkalmasabbak az idősebb korosztály számára.

Célunk: A biomechanikailag helyes testtartás beépítése a mindennapokba, a gerincpanaszok hátfájdalmak mérséklése, megszüntetése.
A tornát kényelmes ruházatban, a talajon, különböző testhelyzetekben végezzük. A tornához nem szükséges edzőcipő.
Kinek nem ajánljuk? Nem ajánljuk ezt a tornát, ha Önnek nagyfokú csontritkulása, nagyfokú gerincferdülése, 1 éven belüli csípőprotézise van. 
Gerinctréning: A köredzést is tartó külsős oktató által vezetett gerinc-edzés  intenzívebb.

Nyak-váll torna

 • Milyen korosztálynak szól? Az órákon minden korosztály részt vehet.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz? A torna során olyan mozdulatokat végzünk, amelyek a nyak-vállöv, vállízület, valamint a felső háti szakasz átmozgatását teszik lehetővé. A gyakorlatokat ülő testhelyzetben végezzük.
 • Ki tartja az órát: gyógytornász

Célunk: A mindennapi stressz hatására ezek azok a területek, amelyek elsőként reagálnak túlfeszüléssel, zsugorodással. Ezeket az izomcsoportokat a torna során nyújtjuk, lazítjuk, a meggyengült izmokat erősítjük, a limitált mozgásterjedelmet növeljük a gyakorlatok során.
Kinek nem ajánljuk?  Mivel ez egy csoportos torna, nem ajánljuk, ha Önnek akut traumás vállsérülése, vállficama van.

Csípő – Térd torna

 • Milyen korosztálynak szól: Minden korosztály számára hasznos és fontos az alsó végtagi izmok erejének fejlesztése és fenntartása, valamint ízületeink mozgásterjedelmének megtartása, esetleg fokozása.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: A fekvő helyzetekben (háton-, oldalt- és hason fekve) végzett feladatok tehermentesített helyzetben segítik az ízületek mozgásterjedelmének növelését, és az izmok erősítését.
 • Ki tartja az órát: gyógytornász

A torna célja: A rendszeresen végzett tornával megóvhatjuk izmaink rugalmasságát és izomerejét, segíthetjük az ízületi felszínek kenését, ezzel is hozzájárulva a csípő és a térd ízületek épségéhez. A tornán akkor is részt lehet venni, ha valakinek csípő vagy térd protézise van. Ebben az esetben jelezze ezt az óra elején.

Alakformáló torna

 • Milyen korosztálynak szól? Az órákon bármely korosztály részt vehet.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz? Az alakformáló zenés torna kis ellenállással (súlyzó) végzett erő-állóképesség fejlesztő gyakorlatokat tartalmaz. A a gyakorlatokat kényelmes ruházatban, álló helyzetben, valamint a talajon, különböző testhelyzetekben, stabil kiinduló helyzetből végezzük. A tornához edzőcipő szükséges.
 • Ki tartja az órát: gyógytornász
 • Kinek ajánljuk: Mindenképpen itt a helye minden olyan mozogni vágyónak, aki szeretné magából a legjobbat kihozni.

Célunk: Az óra során a testünk felületes, nagyobb izomcsoportjait formáljuk és erősítjük, ízületkímélő módon.
Kinek nem ajánljuk? Nem ajánljuk ezt a tornát, ha Önnek nagyfokú csontritkulása, magasvérnyomása, akut mozgásszervi (kopás, gyulladás) fájdalma van.  

Kardio torna

 • Milyen korosztálynak szól? Az órákon bármely korosztály részt vehet.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz? Zenés, vidám hangulatú, koreografált óra, mely során nem a mozdulatok precizitásán, hanem az intenzitáson van a hangsúly. A keringési rendszer ilyen módon való terhelése a javítja a szervezet állóképességét.
 • Ki tartja az órát: gyógytornász

A tornához kényelmes ruházat, 2-3 dl ivóvíz, és edzőcipő szükséges!
Mi a célunk? Az órák bemelegítést követően magas intenzitású dinamikus gyakorlatokból állnak, melyet levezetéssel és nyújtásokkal fejezünk be. Az óra fokozatosan felépített, a gyakorlatokat pulzusszám ellenőrzése mellett végezzük.
Kinek nem ajánljuk? Nem ajánljuk ezt a tornát, ha Önnek bármilyen kezeletlen kardiológiai panaszai, nehézlégzése, asztmája,  magasvérnyomása,  szívritmuszavara van.

Fittball tréning

 • Milyen korosztálynak szól? Minden korosztály számára ajánljuk, de fontos elmondani, hogy jó egyensúlyérzék szükséges hozzá.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz? A nagylabdával (fittball)  végzett feladatok rendkívül változatosak, alkalmasak az ízületek mobilizálásra, valamint izomerősítésre  Mivel a fittball egy instabil eszköz, a vele végzett gyakorlatok fejlesztik az egyensúlyi képességeket, valamint az állóképességet is.  A feladatokat a labdán fekve, ülve, hasalva végezzük.
 • Ki tartja az órát: gyógytornász

A gyakorlatok végzéséhez kényelmes ruházat, valamint edzőcipő szükséges!
Kinek nem ajánljuk? Nem ajánljuk ezt a tornát, ha Önnek bármilyen kezeletlen kardiológiai panaszai, nehézlégzése, asztmája,  magasvérnyomása, súlyos csontritkulása, csípőprotézise van.

 

 

Kismama torna

 • Milyen korosztálynak szól? A terhesség 12. hetét betöltött kismamáknak szól a torna.
 • Fontos tudnivaló, hogy a részvétel feltétele egy nőgyógyász szakorvos által kiállított igazolás, hogy részt vehetsz kismama tornán.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: izomerősítés, nyújtás, légzéstechnikák.
 • Ki tartja az órát: gyógytornász

A törzsizomzat megerősítése mellett hangsúlyt fektetünk a talpizom erősítésére is, ezzel elkerülve a talpboltozat süllyedését és közvetetten a hát- illetve derékfájdalmak kialakulását is. 

Az izomerősítés mellett pedig a nyújtásra és a mozgásterjedelmek megőrzésére is figyelünk, így fenntartva az izomegyensúlyt. Az órákon olyan légzéstechnikákat sajátíthatunk el, amik nagyban megkönnyítik a szülés menetét.

 

Tartásjavító torna gyerekeknek

 • Milyen korosztálynak szól? Óráinkat 4 éves kortól, felső osztályosok számára is ajánljuk. Az órákon várunk minden olyan gyermeket, akinek lúdtalpa van, vagy hanyagtartás miatt törzsizom erősítésre van szüksége.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz? Óráinkon játékos rávezető gyakorlatokkal segítünk a helyes testtartás kialakításában és a lúdtalp megelőzésében/javításában. Kényelmes ruházat, zokni szükséges a gyakorlatok végzéséhez.
 • Ki tartja az órát: gyógytornász

Már gyermekkorban fontos a gerinc épségének megőrzése, a helyes testtartás kialakítása, tudatosítása. Együtt megtanuljuk, hogy mit jelent a  gerinckímélet a mindennapokban.

Célunk, hogy a lábboltozatokat megerősítsük, valamint elősegítsük a helyes testtartás automatikussá válását a mindennapokban.

Kinek nem ajánljuk?  Nagyfokú gerincferdülés esetén, mivel ez csoportos torna.

 

Gátizom torna

 • Milyen korosztálynak szól: Felnőtt korosztály számára ajánlott. Mindenkinek, aki úgy érzi, ezen a területen izomtónus javításra van szüksége. (Pl.: szülés után, vagy inkontinencia tüneteinek észlelése esetén)
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: A tornát kényelmes ruházatban matracon végezzük, különböző testhelyzetekben. Eszközként széket és kislabdát használunk.
 • Ki tartja az órát: gyógytornász

A torna célja A gátizmok és záróizmok tudatosítása, erősítése a cél a torna során. Napi rendszeres gyakorlással megelőzhetők, vagy jelentősen enyhíthetők a már meglévő vizelettartási tünetek is.

Kinek nem ajánlott? Terhesség esetén, vagy lehetséges terhesség esetén, súlyos, akut aranyeres panaszok esetén.

 

TRX

 • Milyen korosztálynak szól: minden korosztályt szívesen fogadunk, de ez az óra inkább a dolgozó korosztálynak szól.
 • Mi is a TRX: egy hevederrel megtartott, változtatható hosszúságú, rugalmatlan szalag, amely két részre oszlik, így beleakaszthatók a felső- és alsóvégtagok is.
 • Kinek ajánlott? A nehézség tetszőleges beállításának köszönhetően bárkinek ajánljuk ezt a mozgásformát.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz? Saját testsúlyos edzésről van szó, de a terhelés mértékét a szalagok dőlésszögével tudjuk befolyásolni, azaz könnyíthetjük vagy nehezíthetjük ugyanannak a gyakorlatnak a kivitelezését.
 • Ki tartja az órát: gyógytornász

Az eszköz változatosan felhasználható, testhelyzetektől függően alkalmas a vállkörüli, könyéktáji izmok, a hát- és hasizmok, valamint csípő- és térdkörüli izmok erősítésére is. A kapaszkodás miatt az alkari izmok folyamatos statikus munkája kíséri a felsővégtagi gyakorlatokat.

Erősítésen kívül nagyon jó állóképességi tréningeket is végezhetünk a segítségével, továbbá egyensúlyfejlesztő hatása is jelentős.

 

Stretching óra

 • Milyen korosztálynak szól: minden korosztályt szívesen fogadunk.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz? Foglalkozásunkat színesíti az ún. SMR henger is, amely tulajdonképpen egyfajta önmasszázst segít elő, ahogy a bordázott felületére ránehezedik önsúlyával az adott testrész. Kiválóan lazítja az izomzatot, és az azokat körülvevő kötőszöveteket.
 • Kinek ajánlott? Mindenkinek ajánljuk az órát, aki szeretné csökkenteni izmainak feszességét vagy növelné ízületi mozgásterjedelmét.
 • Ki tartja az órát: gyógytornász

Az izmok egészséges működéséhez az erősítés mellett ugyanolyan fontos a lazítás is, hogy megőrizzük a lágyrészek rugalmasságát, elősegítsük azok regenerációját, csökkentsük a sérülések kockázatát.

Ezenkívül a különböző aktív, passzív, és autostretchinggel növelhetjük az ízületi mozgásterjedelmeket, hajlékonyabbakká válhatunk.

Kinek nem ajánlott? Nagymértékű csontritkulás esetén.

 

Koordináció- és egyensúlyfejlesztő tréning

 • Milyen korosztálynak szól: A tréning bármely korosztály számára hasznos lehet.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz? Az órák során kiemelt szerepet kapnak az álló egyensúlyt fejlesztő, egy lábon, instabil felszínen, vagy épp csukott szemmel végzett gyakorlatok. Ezen kívül helyet kapnak még a szem-kéz koordinációt és más testrészek összehangolt működését segítő feladatok is.
 • Kinek ajánlott? Akár fiatalokról, sportolókról legyen szó, de különösen ajánlott -prevenció céljából- idősebbeknek.
 • Ki tartja az órát: gyógytornász
 • Kinek nem ajánlott? Nagymértékű csontritkulás esetén.

Időskorban gyakran csökkennek az egyensúlyozási és koordinációs képességek, s ez gyakran eleséshez vezet. A tornán alkalmazott gyakorlatok segítségével csökkenthetjük az elesések, így az abból származó sérülések esélyét.

 

Csontritkulás torna

 • Milyen korosztálynak szól: Nyugdíjas korosztály számára ajánlott.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz? A torna során célzott törzsizomerősítést végzünk, hasonló módon, mint egy gerinctorna alatt, viszont nincsenek olyan mozdulatok, amelyek csontritkulás esetén fokozzák a törések kockázatát, így biztonsággal végezhető az erősítés.
 • Kinek ajánlott? Nagyfokú csontritkulás esetén. A csontritkulás élettani folyamat, melynek következtében a csontok törékenyebbé válnak. Ilyenkor is érdemes az izmainkat erősíteni, az ízületeket megfelelő módon mobilizálni, elkerülve azokat a gyakorlatokat, amelyek a meggyengült csontállomány miatt veszélyesek lehetnek.
 • Ki tartja az órát: gyógytornász

 

Keringésjavító torna

 • Milyen korosztálynak szól: A tréning bármely korosztály számára hasznos.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz? Megfelelő izommunka segítségével optimalizálhatjuk a keringést. A torna főként az alsó végtagi vénás keringést támogató gyakorlatokból áll, ellensúlyozva az ülő és álló életmódból adódó szokásainkat.
 • Kinek ajánlott? Ha jobban belegondolunk, minden mozgásnak keringésjavító hatása van. Ám ez a torna sok olyan gyakorlatot tartalmaz, amelyek segítségével fokozhatjuk a szövetek keringését a kevésbé jó keringéssel bíró területeken is. Különösen ajánlott -prevenció céljából- idősebbeknek.
 • Ki tartja az órát: gyógytornász

 

A tornákról általános információ:

Óráinkat minden korosztály tagjai látogathatják. Oktatóink, az első alkalom végén személyre szabottan ajánlhatnak Önnek olyan mozgásformát, amely aktuális állapota alapján az Ön számára a legideálisabb.

 

Jóga

 • Milyen korosztálynak szól: A jógagyakorlatok úgy vannak összeállítva, hogy mindenki tudja végezni őket, bármely korosztályból, és valóban mindenkinek jót tesznek: a tartásjavítás kivétel nélkül mindenkinek hasznos.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: nyújtó, erősítő, egyensúlyi, légző, relaxációs
 • Ki tartja az órát: megbízott jóga oktató
 • Kinek ajánljuk: Bárkinek, aki nyújtani, relaxálni szeretne.

Az alapszintű gyakorlatok mindenkinek hasznos nyújtásokat tartalmaznak, nem bonyolult jógagyakorlatokat végzünk, hanem erőnlétet és ellenállóképességet erősítő mozdulatokat, amit bárki el tud végezni.

Az egyensúlyi gyakorlatok, mint például az egy lábon állás, nem csak az egyensúly-érzéket javítja, hanem a koncentráció, a figyelem képességét is.

Rövid légzőgyakorlatot is végzünk, amivel a mély légzést segítjük elő, a tüdő kapacitását növeljük, és egyúttal harmonizáljuk vele az elmét.

Az óra végén mindig rövid vezetett relaxáció van, ami megpihenteti, feltölti a testet és a lelket egyaránt.

Etka jóga: Az Etka jóga életmód, amelybe beletartozik fizikális állapotunk megőrzése és helyreállítása, a pozitív életfelfogás megélése és az élet szeretete. A csoportot amatőr vezető irányítja, akit egy, “Etka-Anyó”-t személyesen is ismerő oktató tanított. Az önállóan működő csoport szívesen fogad újabb tagokat!

 

Szenior örömtánc

 • Milyen korosztálynak szól: A kimondottan az idősebb korosztály számára kitalált, forradalmian új, közösségi mozgásforma.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: Az egyszerű koreográfiák elsősorban sétalépésekből állnak.
 • Ki tartja az órát: megbízott tánc oktató
 • Kinek ajánljuk: Kifejezetten időseknek.

A szenior örömtánc egy olyan kíméletes sporttevékenység és „agytorna”, ami a legújabb kutatások szerint eredményesen késlelteti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását. MR- vizsgálatokkal bizonyították, hogy pár hetes tánc után az agynak azok a területei is aktivizálódnak, amelyek addig nyugalomban voltak. Tehát az idős emberek ezen mozgásforma hatására újra elkezdik használni agyuk azon részeit is, amelyekre már a mindennapi életük során nincs szükségük. A tánc hatására a szervezet endorfint (boldogsághormont) termel, nem is beszélve a zene gyógyító erejéről. 

A tánchoz nincs szükség sem táncpartnerre, sem előzetes tánctudásra. Nincsenek akrobatikus elemek, hirtelen forgások, ugrások.

Az oktató megmutatja, majd gyakoroltatja a csoporttal a rövid koreográfiát, amit meg kell jegyezni. Nincs teljesítménykényszer, a mozgás célja, hogy mindenki saját képessége és egészség állapota szerint próbálja magából a legtöbbet kihozni, figyelni, mozogni, összpontosítani és persze jól érezni magát.

A szenior táncosoknál javul a kondíció, a jó közérzet, nő a terhelhetőség. Térben és időben jobban tájékozódnak, ezáltal csökken a balesetveszély is, valamint jobban alszanak. A táncnak rendkívüli közösségformáló ereje van.

 

Hastánc

 • Milyen korosztálynak szól: Bármilyen korosztályt szívesen fogadunk.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: táncos, könnyed, nőies mozdulatok.
 • Ki tartja az órát: megbízott hastánc oktató
 • Kinek ajánljuk: Bárkinek, aki szeret táncolni.

A hastánc azt az arab eredetű klasszikus táncot jelzi, amely a Közel-Kelet fejedelmi udvaraiban alakult ki, és hangsúlyozza az emberi test összetett mozgását, melynek középpontjában a csípő és köldöktáj hullámoztatása és rezegtetése áll, de a mozdulatok a test minden részét felhasználják.

A "hastánc" elnevezés kissé pontatlan, mert a táncban nemcsak a has, hanem az egész test mozog. A táncosnőnek ritmikusan köröző mozdulatokat végeznie hasával és fenekével, rendkívül fontos az ütemes lábmunka és még az ujjakat is mozgatni kell tánc közben.

Oktatónk mindenkit szívesen megtanít a tánc fortélyaira, előzetes tánctudás nélkül is!

 

Köredzés

 • Milyen korosztálynak szól: Mindenképpen itt a helye minden olyan mozogni vágyónak, aki a mozgást nem „edzésnek” tekinti, hanem hasznos időtöltésnek.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: Az edzésprogramot erő és állóképesség fejlesztő gyakorlatokból állítjuk össze.
 • Ki tartja az órát: megbízott edző oktató
 • Kinek ajánljuk: Bárkinek, aki erősödni, fejlődni szeretne.

Az edzés célja a keringési és légzőrendszeri kapacitás növelése mellett a különböző izomcsoportok foglalkoztatása és az általános fittségi állapotunk és erőnlétünk folyamatos javítása.

Az edzést alapos bemelegítéssel kezdjük majd a fő rész alatt a gyakorlatokat meghatározott állomásokon, időre végezzük különböző intenzitással és ismétlésszámmal, rövid pihenőidő beiktatása mellett. A saját testsúlyos gyakorlatok mellett különböző fitness eszközöket (pl. kézisúlyzó, óriás labda, lágy labda, gumiszalag) is használunk.

A résztvevők edzettségi állapotától függően amennyiben még bírjuk szuflával a nyújtás előtt egy-egy izomcsoport további erősítésére is juthat idő.

Az órát a megdolgoztatott izmok alapos nyújtásával zárjuk.

Az óra 60 perces és a gyakorlatok „könnyebb” elvégzéséhez a zenét is segítségül hívjuk.

 

Önvédelmi oktatás

 • Milyen korosztálynak szól: Az önvédelmi technikák nagyon egyszerűen elsajátíthatóak,
 • bármely korosztály számára ajánlott, akik érdeklődnek a téma iránt. Fiatalokat és időseket egyaránt várunk szeretettel!
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: Kifejezetten a pusztakezes védekezésre fektetjük a hangsúlyt (csuklószorításból, kézrángatásból, lefogásból, fojtásból, hajtépésből való kiszabadulás, ütések, rúgások elleni védekezések), amiket bárki végrehajthat testsúlytól és erőnléttől függetlenül is.
 • Ki tartja az órát: megbízott önvédelmi oktató
 • Kinek ajánljuk: Bárkinek, aki szeretne magabiztosabban járni-kelni az utcán.

Támadás esetén egyszerű technikákkal is védekezhetünk, de ezeket kevesen ismerik és használják. A technikák elsajátítása bárki számára lehetséges, bármilyen előképzettség nélkül is, ám fontos a folytonos ismétlés, hogy reflexszerűen tudjunk védekezni, ha a szükség úgy hozza. Az óra lényege, hogy mindenki saját képessége és egészségi állapota szerint próbálja végrehajtani a gyakorlatokat, mozogjon és érezze jól magát közben.

A rendszeres edzés előnye az is, hogy mentálisan felkészít a rossz helyzetekre, így elkerülhető a tehetetlenség, na meg stresszlevezetésre is kitűnő egy kis “csihi-puhi”.

Az órát mindig egy 5-10 perces laza, de egész testet átmozgató bemelegítéssel kezdjük, hogy elkerüljük az esetleges húzódásokat, rándulásokat. Ezután egy 20-30 percben mindig átismételjük az előző órák anyagait, egyrészt, hogy az újonnan csatlakozók is be tudjanak kapcsolódni, másrészt, hogy a technikák idővel automatikussá váljanak. Majd egy vagy két új technika is bevezetésre kerül minden órán, amit a fennálló időben gyakorolunk, ám a következő órán átismételjük ezeket is.

 

Relaxáció

 • Milyen korosztálynak szól: A relaxáció  bármely korosztály számára hasznos lehet.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz? A rövid relaxációs gyakorlat során kényelmes, háton fekvő testhelyzetben tudatosan lazítunk.
 • Kinek ajánlott? Mindenkinek, aki tudatosan szeretne lazítani, elősegítve ezáltal mindennapi testi-lelki jóllétét.
 • Ki tartja az órát: pszichológus

Tisztelt Ügyfelünk!

 1. A Mozgáscentrum csak nyitvatartási időben kereshető fel. Az aktuális nyitvatartási időről tájékoztatást a recepciós kollégától kérhet.
 2. A szolgáltatásaink TAJ számhoz és regisztrációhoz kötöttek! A regisztráció feltétele, hogy vagy VII. kerületi lakos legyen, amit a lakcímkártya bemutatásával igazolnak, vagy VII. kerületi munkavállaló, amit egy munkáltatói igazolással igazolnak. Kérjük, az adminisztráció megkönnyítése érdekében készítsék elő, Erzsébetváros kártyájukat, TAJ és lakcím kártyájukat!
 3. Veszélyhelyzet idején érvényes protokoll
  • 194/2021. (IV.26.) Kormány rendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek felmentést kapnak egyes korlátozások alól. Ehhez szükséges a koronavírus elleni védettség igazolása, amely a védettségi igazolvány bemutatásával történik.
  • A védettségi igazolvány használatának és a jogosultság igazolásának általános szabályait a veszélyhelyzet idején alkalmazandó intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Kormány rendelet módosítása tartalmazza.
  • E rendelet alkalmazásában koronavírus ellen védett személy az, aki a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II.12.) Korm. rendelet szerinti védettségi igazolvány bemutatásával igazolja azt.
  • A védettség tényének ellenőrzése a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtónak a feladata.
  • Ezért kérjük, hogy a szolgáltatás nyújtás kezdete előtt a védettségi igazolványát mutassa be.
  • Védettségi igazolvány nélkül a szolgáltatás nem vehető igénybe.
 4. A terembe való belépéskor ellenőrizni kell az eszközök, felszerelések állapotát. Amennyiben bármilyen műszaki hiba vagy rendellenesség észlelhető, azt haladéktalanul közölni kell a mozgáscentrum munkatársaival, akik a szükséges intézkedéseket megteszik.
  • A Mozgáscentrumban található eszközöket kizárólag rendeltetésüknek megfelelően lehet használni!
  • A Mozgáscentrum helyiségeiben, berendezési tárgyaiban, eszközeiben keletkezett kárt a károkozó köteles a Mozgáscentrum részére megtéríteni attól függetlenül, hogy a Mozgáscentrum szolgáltatásait milyen minőségben használja (óraadó, diák vagy egyéb vendég).
 5. A szolgáltatásokat minden vendég saját felelősségére, egészségi állapotát ismerve veheti igénybe!
 6. A Mozgáscentrum dolgozói nem vállalnak felelősséget a szolgáltatást igénybe vevők személyében vagy anyagi értékeiben keletkezett károkért.
 7. A cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, illetve vétőképtelen vendégek által okozott kárért a vonatkozó jogszabály alapján gondozónak minősülő személy - a továbbiakban: gondozó – felelős.
 8. A talált tárgyakat a vendégek a pultnál leadhatják, illetve átvehetik.
 9. Az átöltözésre kizárólag az erre a célra rendszeresített öltöző helyiségekben van lehetőség.
 10. A párhuzamosan folyó programok zavartalan lebonyolítása érdekében, kérjük, figyeljenek egymás igényeire és hangoskodással ne zavarják a Mozgáscentrumban dolgozó kollégákat, illetve foglakozáson részt vevőket.
 11. A foglalkozásokra ételt, italt - kivéve palackozott ásványvíz - bevinni szigorúan tilos.
 12. A Mozgáscentrum területén TILOS:
  • a dohányzás és szeszesital fogyasztása,
  • olyan tevékenység, amely a Mozgáscentrum szolgáltatási tevékenységén kívül esik, illetve jogszabályba ütközik
  • az üzemeltető engedélye nélkül reklámanyag elhelyezése, hang- és képfelvétel készítése,
  • a berendezés megrongálása, nem rendeltetésszerű használata
  • állat behozatala
 13. A Mozgáscentrum dolgozóinak jogában áll az intézmény területén zajló programokról fotódokumentációt készíteni, amelyről előzetesen tájékoztatja a foglalkozáson résztvevőket. Amennyiben nem kíván szerepelni a fotókon, kérjük időben jelezze azt.
 14. A Mozgáscentrum szolgáltatásai az alábbi feltételekkel vehető igénybe:
  • ápolt külső, tiszta ruházat
  • a tevékenységet gátló vagy másra veszélyes betegség nem áll fenn
  • normál higiéniai állapot
  • kulturált viselkedés és hangnem
  • az ügyfél semmilyen alkohol-, drog- és szerfogyasztás hatása alatt nem állhat!
 15. A Mozgáscentrum házirendjének megszegése esetén az ügyfél a továbbiakban nem veheti igénybe a Mozgáscentrum szolgáltatásait.
 16. Az órákon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött. Előzetes bejelentkezés
  • Telefonon: +36 1 / 321 – 0635
  • E-mailen: [email protected]
  • vagy Személyesen: 1071 Budapest, Lövölde tér 7. lehetséges.
 17. Amennyiben nem tud megjelenni az órán akkor azt legkésőbb előtte egy órával köteles lemondani, ha ezt nem teszi meg az további szankciókat von maga után.
  • Aki három alkalommal nem mondja lesz az órát az két hónapra kitiltásra kerül és nem látogathatja a Mozgáscentrum torna programjait
  • Egy le nem mondott alkalom három hónap után elévülésre kerül.
 18. Minden ügyfél a regisztrációs adatlap aláírásával tudomásul veszi, hogy megismerte a Házirendet, és vállalja annak a be nem tartásával járó következményeket.

Kérjük kedves Ügyfeleinket a jelen Házirendben foglaltak betartására!

A cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, illetve vétőképtelen vendégek esetében a gondozó is felelős azért, hogy a vendégek a Házirendben foglalt szabályokat megismerjék és betartsák. A házirend be nem tartásából, nem rendeltetésszerű használatból vagy gondatlanság miatt előforduló balesetekért a Humán Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Intézményünk fenntartja a jogot, hogy a Házirendet be nem tartó egyénektől és csoportoktól az intézmény használatának, látogatásának lehetőségét megvonja!

Intézményünk területén szelektív hulladékgyűjtésre van lehetőség. Kérjük figyelje a kihelyezett táblákat, és segítse a környezet megóvását!

Jelen Házirend a visszavonásig érvényes!

Köszönettel, a Mozgáscentrum munkatársai!

Kelt: Budapest, 2021.05.05. Intézményvezető

A foglalkozásokon kizárólag VII. kerületi lakosok és dolgozók vehetnek részt, térítésmentesen.

A részvétel regisztrációhoz, és bejelentkezéshez kötött. Ha ezen feltételek nem teljesülnek, az órákon való részvétel nem biztosított.

Mozgáscentrum
1071 Budapest, Lövölde tér 7. (bejárat a Király utca felől).
+36 1 321 0635

Kapcsolódó hírek

name

Fejlesztési csoport

Mozgáscentrum órarend

name

Fejlesztési csoport

Új Covid szabályok a Mozgáscentrumban

name

Fejlesztési csoport

Új tánctípussal bővül a Mozgáscentrum órarendje!

name

Fejlesztési csoport

A Mozgáscentrum új órarendje

name

Fejlesztési csoport

Elhízás elleni harc a Mozgáscentrumban