Mozgáscentrum

A Mozgáscentrum 2017 őszén megnyitotta kapuit a VII. kerület mozogni vágyó lakosai számára. Feladatunk az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, fizikai aktivitás növelése és fejlesztése. A csoportos mozgásprogramjainkra bármely korosztály jelentkezhet, várunk mindenkit sok szeretettel.

Gerinctorna

Gerincük épségének megőrzése érdekében elengedhetetlen, hogy törzsizmainkat megerősítsük. Ha a felületes és mély hátizmok megfelelően edzettek, akkor elkerülhetjük a helytelen testtartásból adódó fájdalmakat és a krónikus ízületi megbetegedéseket. A torna foglalkozáson nagy hangsúlyt fektetünk ezen izmok megerősítésére, az izom egyensúly helyreállítására. Célunk, hogy a helyes testtartás automatikussá váljon a mindennapokban, illetve megelőzzük a hátfájdalmakat, a meglévőket pedig eltüntessük.

Kardió tréning

Szívünk egészsége manapság elhanyagolhatatlan. Megfelelő testmozgással a keringési és szívbetegségek megelőzhetőek. Ezért is indítottuk el kardio-respiratórikus tréningünket, ahol vérnyomás és pulzus ellenőrzés mellett edzhetjük meg a szerveztünk motorját.

Fitball tréning

Testünk vázizomzatának megerősítésében nagy segítséget nyújt a fitball labda. Amellett, hogy állóképességet javít, még a csontrendszert is erősíti, és nem elhanyagolható tulajdonsága a zsírégetés sem. Mindenkinek ajánljuk, aki formás alakot, helyes testtartást és erős izomzatot szeretne.

Kismama torna

Várandósság alatt az ízületi szalagok megnyúlnak, a talp boltozat pedig süllyedhet, ezáltal talp fájdalom és derék fájdalom alakulhat ki. Ennek megelőzésére ajánljuk minden 7. kerületi kismamának a tornánkat a terhesség 12. hetétől. A tornákon nagy hangsúlyt fektetünk a talp izomzat megerősítésére és az egyensúly fejlesztésére biztonságos körülmények között. A törzsizom fejlesztése is nagy szerepet kap a hát és derék fájdalom elkerülése érdekében. Megtanulunk olyan légzéstechnikákat, amik nagyban megkönnyíthetik a szülés folyamatát. Ezen kívül gátizom erősítést is tanulunk, mely a szülés utáni regenerációban nagy szerepet játszik, és későbbi elváltozásokat is megakadályoz.

Lúdtalp és tartásjavító torna gyermekeknek

A lúdtalp ma már népbetegségnek számít, pedig a talpizmok megerősítése már gyermekkorban ajánlott. A rendszeresen végzett gyakorlatok által, kiküszöbölhetővé válnak a későbbi rendellenességek és lábfájdalmak. A helytelen testtartás már egyre fiatalabb korban megjelenik, emiatt fontos a törzsizomzat fejlesztése. Így a későbbi derék és hátfájdalmak megelőzhetőek. Óráinkon játékos és egyszerű rávezető gyakorlatokkal segítünk a helyes testtartás kialakításában és a lúdtalp megelőzésében.

Alakformáló torna

Az alakformáló edzés olyan gyakorlatokat tartalmaz, melyek a mindennapi életet teszik könnyebbé. Javítja a tartásunkat és fejleszti a mozgásunkat, ugyanis tele van nyújtó-mobilizáló gyakorlatokkal, amikkel a beszűkült részeket „olajozzuk meg”. Az óra első felében a bemelegítésen van a hangsúly, a törzsidőben pedig tornaeszközökkel vagy a saját testsúlyunkkal erősítjük izmainkat. A levezetés során kifejezetten oda figyelünk az edzésen használt izmok nyújtására, mialatt a pulzusunk, szervezetünk visszaáll nyugalmi állapotába.

Szenior torna

A foglalkozáson ízületi átmozgató bemelegítés, aerobik lépésekből álló koreográfia, pilates és gerincközpontú erősítő gyakorlatok, valamint egész testre ható nyújtás is szerepel. Az óra első felében állásban, a másodikban pedig talajon végezzük a gyakorlatokat. A szerdai tornán kézi súlyzót vagy gimnasztikai szalagot is használunk.

 

Tisztelt Ügyfelünk, Kedves vendégeink!

A Mozgáscentrum területén TILOS:

  • a dohányzás és szeszes ital fogyasztása,
  • olyan tevékenység, amely a Mozgáscentrum szolgáltatási tevékenységén kívül esik, illetve jogszabályba ütközik,
  • az üzemeltető engedélye nélkül reklámanyag elhelyezése, hang- és képfelvétel készítése,
  • a berendezés megrongálása, nem rendeltetésszerű használata,
  • állat behozatala.

 

A Mozgáscentrum csak nyitvatartási időben kereshető fel.

Általános nyitvatartási idő hétköznap: 08.00-18.00.

Esetenként – a kerületi programok függvényében – ez változhat, melyről tájékoztatjuk egy héttel korábban vendégeinket.

 

A Mozgás Centrumban szolgáltatásaink ingyenesek Erzsébetváros lakosai számára, viszont regisztrációhoz és a TAJ szám megadásához kötöttek! A látogatási jogosultságot minden alkalommal a portán igazolni kell (pl.: lakcím kártya és/vagy Erzsébet kártya és/vagy Nappali Idősek Klubtagságát igazoló okmány). Rendszeres látogatóink fényképes „Mozgás Centrum” Kártyát kapnak, mely az érkezési bejelentkezést meggyorsítja.

Szolgáltatásainkat minden vendég saját felelősségére veszi/veheti igénybe!

Együttműködési feltételünk a kölcsönös humánus hangnem, az ápolt megjelenés és a tudatmódosító szerek (pl.: alkohol, drog stb.) nélküli állapot.

A Mozgáscentrum dolgozói nem vállalnak felelősséget a szolgáltatást igénybe vevők személyében vagy anyagi értékeiben keletkezett károkért.

A Mozgáscentrum helyiségeiben, berendezési tárgyaiban, eszközeiben keletkezett kárt a károkozó köteles a Mozgáscentrum részére megtéríteni attól függetlenül, hogy a Mozgáscentrum szolgáltatásait milyen minőségben használja (óraadó, diák vagy egyéb vendég). A cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, illetve vétőképtelen vendégek által okozott kárért a vonatkozó jogszabály alapján gondozónak minősülő személy - a továbbiakban: gondozó – felelős.

 

A rendszeres szolgáltatásaink kurzus jellegűek, kurzusonként eltérő, három hét és három hónap között változó időszakot fednek le. A kurzusokra a jelentkezés sorrendjében, a meghirdetett létszámkeret erejéig lehet bekerülni. Az újabb kurzus indításakor előnyt élveznek az újonnan bekapcsolódók, akik az előző kurzus meghirdetett létszámkeretébe nem fértek bele. Külső helyszíni és alkalmi rendezvényeinken ugyan ezt a szabályt alkalmazzuk egy-egy alkalomra vonatkozóan.

A párhuzamosan folyó programok zavartalan lebonyolítása érdekében, kérjük, figyeljenek egymás igényeire és hangoskodással ne zavarják a Mozgáscentrumban dolgozó kollégákat, illetve foglakozáson résztvevőket.

A kurzusok rögzített időpontban történő rendszeres foglalkozásaira, kérjük:

- 15 perccel korábban érkezzen és után is legkésőbb 30 perccel hagyja el a Mozgáscentrumot, illetve a Mozgáscentrumhoz tartozó telephelyeket.

- A Mozgáscentrumban található helyiségeket és eszközöket kizárólag rendeltetésüknek megfelelően használják.

- A tornatermekbe utcai cipővel nem lehet belépni, étkezni, mások testi épségét veszélyeztető tevékenységet folytatni.

 

Kérjük kedves ügyfeleinket, vendégeinket a jelen Házirendben foglaltak betartására/betartatására!

 

A cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, illetve vétőképtelen vendégek esetében a gondozó is felelős azért, hogy a vendégek a Házirendben foglalt szabályokat megismerjék és betartsák.

 

A házirend be nem tartásából, nem rendeltetésszerű használatból vagy gondatlanság miatt előforduló balesetekért a Humán Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Intézményünk fenntartja a jogot, hogy a Házirendet be nem tartó egyénektől és csoportoktól az intézmény használatának, rendezvények látogatásának lehetőségét megvonja!

 

Köszönettel, a Mozgáscentrum dolgozói,

A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ munkatársai

A foglalkozásokon kizárólag VII. kerületi lakosok és dolgozók vehetnek részt, térítésmentesen.

A részvétel regisztrációhoz, és bejelentkezéshez kötött. Ha ezen feltételek nem teljesülnek, az órákon való részvétel nem biztosított.

Mozgáscentrum
1071 Budapest, Lövölde tér 7. (bejárat a Király utca felől).
+36 1 321 0635

Kapcsolódó hírek

name

Fejlesztési csoport

Online Gyógytornák!