Mozgáscentrum

A Mozgáscentrum 2017 őszén megnyitotta kapuit a VII. kerület mozogni vágyó lakosai számára. Feladatunk az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, fizikai aktivitás növelése és fejlesztése. A csoportos mozgásprogramjainkra bármely korosztály jelentkezhet, várunk mindenkit sok szeretettel.

A tornákról általános információ:

Óráinkat minden korosztály tagjai látogathatják. Az oktatók az első alkalom végén személyre szabottan javaslatot tehetnek, melyik mozgásformát ajánlják leginkább.

Jóga

 • Milyen korosztálynak szól: A jógagyakorlatok úgy vannak összeállítva, hogy mindenki tudja végezni őket, bármely korosztályból, és valóban mindenkinek jót tesznek: a tartásjavítás kivétel nélkül mindenkinek hasznos.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: nyújtó, erősítő, egyensúlyi, légző, relaxációs

Az alapszintű gyakorlatok mindenkinek hasznos nyújtásokat tartalmaznak, nem bonyolult jógagyakorlatokat végzünk, hanem erőnlétet és ellenállóképességet erősítő mozdulatokat, amit mindenki el tud végezni.

Az egyensúlyi gyakorlatok, mint például az egy lábon állás, nem csak az egyensúly-érzéket javítja, hanem a koncentráció, a figyelem képességét is.

Rövid légzőgyakorlatot is végzünk, amivel a mély légzést segítjük elő, a tüdő kapacitását növeljük, és egyúttal harmonizáljuk vele az elmét.

Az óra végén mindig rövid vezetett relaxáció van, ami megpihenteti, feltölti a testet és a lelket egyaránt.

Szenior örömtánc

 • Milyen korosztálynak szól: A kimondottan az idősebb korosztály számára kitalált, forradalmian új, közösségi mozgásforma.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: Az egyszerű koreográfiák elsősorban sétalépésekből állnak.

A szenior örömtánc egy olyan kíméletes sporttevékenység és „agytorna”, ami a legújabb kutatások szerint eredményesen késlelteti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását. MR- vizsgálatokkal bizonyították, hogy pár hetes tánc után az agynak azok a területei is aktivizálódnak, amelyek addig nyugalomban voltak. Tehát az idős emberek ezen mozgásforma hatására újra elkezdik használni agyuk azon részeit is, amelyekre már a mindennapi életük során nincs szükségük. A tánc hatására a szervezet endorfint termel, nem is beszélve a zene gyógyító erejéről. 

A tánchoz nincs szükség sem táncpartnerre, sem előzetes tánctudásra. Nincsenek akrobatikus elemek, hirtelen forgások, ugrások.

Az oktató megmutatja, majd gyakoroltatja a csoporttal a rövid koreográfiát, amit meg kell jegyezni. Nincs teljesítménykényszer, a mozgás célja, hogy mindenki saját képessége és egészség állapota szerint próbálja magából a legtöbbet kihozni, figyelni, mozogni, összpontosítani és persze jól érezni magát.

A szenior táncosoknál javul a kondíció, a jó közérzet, nő a terhelhetőség. Térben és időben jobban tájékozódnak, ezáltal csökken a balesetveszély is, valamint jobban alszanak. A táncnak rendkívüli közösségformáló ereje van.

Gerinctorna

 • Milyen korosztálynak szól: Minden korosztály számára elengedhetetlen fontosságú, hogy a törzsizmainkat megerősítsük, és ezzel megőrizzük a gerincünk épségét.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: Elsősorban hát- és hasizom gyakorlatokból épülnek fel az órák, de az izomerősítés mellett hangsúlyt fektetünk a mozgásterjedelem növelésre is. 

Együtt megtanuljuk, hogy mi szükséges a gerinckímélő életmódhoz, pl: hogyan forduljunk oldalra, vagy hogyan álljunk fel a matracról.

Mindenképpen itt a helyed, ha még nem fáj a hátad, és akkor is, ha már igen. 

Célunk, hogy a helyes testtartás automatikussá váljon a mindennapokban, illetve, hogy megelőzzük a hátfájdalmakat, a meglévőket pedig eltüntessük.

A tornákat minden esetben a földön, matracon fekve végezzük, így fontos, hogy ne csak a lefekvés, de a felállás is jól menjen. 

Alakformáló torna

 • Milyen korosztálynak szól: Mindenképpen itt a helye minden olyan mozogni vágyónak, aki szeretné magából a legjobbat kihozni.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: Az alakformáló torna az erősítő gyakorlatok mellett tele van nyújtó-mobilizáló gyakorlatokkal is.

Az alakformáló tornák erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokból állnak, melyekkel a teljes test átmozgatása valósítható meg.

Az óra első felében a bemelegítésen van a hangsúly, a törzsidőben tornaeszközökkel vagy a saját testsúlyunkkal erősítjük izmainkat. A levezetés során kifejezetten oda figyelünk az edzésen használt izmok nyújtására, mialatt a pulzusunk, szervezetünk visszaáll nyugalmi állapotába.

Az alakformáló edzés olyan gyakorlatokat tartalmaz, melyek a mindennapi életet teszik könnyebbé. Javítja a tartásunkat és fejleszti a mozgásunkat, ugyanis az erősítő gyakorlatok mellett tele van nyújtó-mobilizáló gyakorlatokkal, amikkel a beszűkült részeket „olajozzuk meg”. 

Célunk, hogy elősegítsük a hatékony mindennapi mozgásokat, mindemellett pedig kialakítjuk a megfelelő izom-egyensúlyt test szerte.

Kardiológiai torna

 • Milyen korosztálynak szól: Mindenképpen itt a helye minden olyan mozogni vágyónak, aki szeretné megőrizni a szív és érrendszere egészségét, vagy szeretne megszabadulni pár kg-tól, valamint várjuk azok jelentkezését is, akik az esetleges panaszokat javítani szeretnék.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: Az órák bemelegítést követően magas intenzitású állóképességi gyakorlatokból állnak, melyet könnyebb levezetéssel és nyújtásokkal fejezünk be.

Szívünk egészsége manapság elhanyagolhatatlan. Megfelelő testmozgással a keringési és szívbetegségek megelőzhetőek. 

A kardio-respiratórikus tréning során vérnyomás és pulzus ellenőrzés mellett edzhetjük meg a szerveztünk motorját.

Célunk, hogy elősegítsük a hatékony szívműködést és jó állóképességet alakítsunk ki.

Fittball tréning

 • Milyen korosztálynak szól: Minden korosztály számára ajánljuk, de fontos elmondani, hogy jó egyensúlyérzék szükséges hozzá.
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: Labdán ülve végzett feladatok, valamint közepes intenzitású és nehézségű gyakorlatok találhatók benne.

Először is, mi az a fittball labda; egy hatalmas nagy labda, amire ráülhetsz, ráhasalhatsz vagy akár a kezedbe fogva is csinálhatsz vele feladatokat. 

A torna célja a helyes testtartás mellett az izomzat erősítése, az alakformálás és az állóképesség növelése

Mindemellett fontos még megjegyezni azt is, hogy a tornák alkalmával állva, ülve és fekve is végzünk feladatokat.

Kismama torna

 • Milyen korosztálynak szól: Fontos tudnivaló, hogy a részvétel feltétele egy nőgyógyász szakorvos által kiállított igazolás, hogy részt vehetsz kismama tornán. Illetve a terhesség betöltött 12. hete után lehet csak elkezdeni. 
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: izomerősítés, nyújtás, gátizom torna

A törzsizomzat megerősítése mellett hangsúlyt fektetünk a talpizom erősítésére is, ezzel elkerülve a talpboltozat süllyedését és közvetetten a hát- illetve derékfájdalmak kialakulását is. 

Az izomerősítés mellett pedig a nyújtásra és a mozgásterjedelmek megőrzésére is figyelünk, így fenntartva az izomegyensúlyt.

Az órákon olyan légzéstechnikákat sajátíthatunk el, amik nagyban megkönnyítik a szülés menetét.

Nem utolsó sorban, a szülés utáni regeneráció elősegítése céljából a gátizom torna is szerepet kap az órákon. 

Végezetül pedig, egy olyan támogató kismama közösség része lehetsz, ahol bátran tudsz kérdezni, és mindent megbeszélünk.

Lúdtalp és tartásjavító torna gyerekeknek

 • Milyen korosztálynak szól: Óráinkat 4 éves kortól egészen felső osztályosok számára is ajánljuk. 
 • Milyen gyakorlatokat tartalmaz: Óráinkon játékos és egyszerű rávezető gyakorlatokkal segítünk a helyes testtartás kialakításában és a lúdtalp megelőzésében/javításában.

Már gyermekkorban elengedhetetlen fontosságú, hogy a törzsizmainkat megerősítsük, és ezzel megőrizzük a gerincünk épségét, valamint a talpunk boltozatát folyamatosan erősítsük, amivel elkerülhető/javítható a lúdtalp.

Együtt megtanuljuk, hogy mi szükséges a gerinckímélő életmódhoz.

Mindenképpen itt a helye minden olyan gyermeknek, akinek lúdtalpa van, vagy törzsizom erősítésre van szüksége, de panaszok nélkül is látogatható az óra, ugyanis prevencióként is tökéletes a torna.

Célunk, hogy a lábboltozatokat megerősítsük, valamint elősegítsük, hogy a helyes testtartás automatikussá váljon a mindennapokban, illetve, hogy megelőzzük a hátfájdalmakat, a meglévőket pedig megszüntessük. 

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 1. A Mozgáscentrum csak nyitvatartási időben kereshető fel. Az aktuális nyitvatartási időről tájékoztatást a recepciós kollégától kérhet.
 2. A szolgáltatásaink TAJ számhoz és regisztrációhoz kötöttek! A regisztráció feltétele, hogy vagy VII. kerületi lakos legyen, amit a lakcímkártya bemutatásával igazolnak, vagy VII. kerületi munkavállaló, amit egy munkáltatói igazolással igazolnak. Kérjük, az adminisztráció megkönnyítése érdekében készítsék elő, Erzsébetváros kártyájukat, TAJ és lakcím kártyájukat!
 3. Veszélyhelyzet idején érvényes protokoll
  • 194/2021. (IV.26.) Kormány rendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek felmentést kapnak egyes korlátozások alól. Ehhez szükséges a koronavírus elleni védettség igazolása, amely a védettségi igazolvány bemutatásával történik.
  • A védettségi igazolvány használatának és a jogosultság igazolásának általános szabályait a veszélyhelyzet idején alkalmazandó intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Kormány rendelet módosítása tartalmazza.
  • E rendelet alkalmazásában koronavírus ellen védett személy az, aki a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II.12.) Korm. rendelet szerinti védettségi igazolvány bemutatásával igazolja azt.
  • A védettség tényének ellenőrzése a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtónak a feladata.
  • Ezért kérjük, hogy a szolgáltatás nyújtás kezdete előtt a védettségi igazolványát mutassa be.
  • Védettségi igazolvány nélkül a szolgáltatás nem vehető igénybe.
 4. A terembe való belépéskor ellenőrizni kell az eszközök, felszerelések állapotát. Amennyiben bármilyen műszaki hiba vagy rendellenesség észlelhető, azt haladéktalanul közölni kell a mozgáscentrum munkatársaival, akik a szükséges intézkedéseket megteszik.
  • A Mozgáscentrumban található eszközöket kizárólag rendeltetésüknek megfelelően lehet használni!
  • A Mozgáscentrum helyiségeiben, berendezési tárgyaiban, eszközeiben keletkezett kárt a károkozó köteles a Mozgáscentrum részére megtéríteni attól függetlenül, hogy a Mozgáscentrum szolgáltatásait milyen minőségben használja (óraadó, diák vagy egyéb vendég).
 5. A szolgáltatásokat minden vendég saját felelősségére, egészségi állapotát ismerve veheti igénybe!
 6. A Mozgáscentrum dolgozói nem vállalnak felelősséget a szolgáltatást igénybe vevők személyében vagy anyagi értékeiben keletkezett károkért.
 7. A cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, illetve vétőképtelen vendégek által okozott kárért a vonatkozó jogszabály alapján gondozónak minősülő személy - a továbbiakban: gondozó – felelős.
 8. A talált tárgyakat a vendégek a pultnál leadhatják, illetve átvehetik.
 9. Az átöltözésre kizárólag az erre a célra rendszeresített öltöző helyiségekben van lehetőség.
 10. A párhuzamosan folyó programok zavartalan lebonyolítása érdekében, kérjük, figyeljenek egymás igényeire és hangoskodással ne zavarják a Mozgáscentrumban dolgozó kollégákat, illetve foglakozáson részt vevőket.
 11. A foglalkozásokra ételt, italt - kivéve palackozott ásványvíz - bevinni szigorúan tilos.
 12. A Mozgáscentrum területén TILOS:
  • a dohányzás és szeszesital fogyasztása,
  • olyan tevékenység, amely a Mozgáscentrum szolgáltatási tevékenységén kívül esik, illetve jogszabályba ütközik
  • az üzemeltető engedélye nélkül reklámanyag elhelyezése, hang- és képfelvétel készítése,
  • a berendezés megrongálása, nem rendeltetésszerű használata
  • állat behozatala
 13. A Mozgáscentrum dolgozóinak jogában áll az intézmény területén zajló programokról fotódokumentációt készíteni, amelyről előzetesen tájékoztatja a foglalkozáson résztvevőket. Amennyiben nem kíván szerepelni a fotókon, kérjük időben jelezze azt.
 14. A Mozgáscentrum szolgáltatásai az alábbi feltételekkel vehető igénybe:
  • ápolt külső, tiszta ruházat
  • a tevékenységet gátló vagy másra veszélyes betegség nem áll fenn
  • normál higiéniai állapot
  • kulturált viselkedés és hangnem
  • az ügyfél semmilyen alkohol-, drog- és szerfogyasztás hatása alatt nem állhat!
 15. A Mozgáscentrum házirendjének megszegése esetén az ügyfél a továbbiakban nem veheti igénybe a Mozgáscentrum szolgáltatásait.
 16. Az órákon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött. Előzetes bejelentkezés
  • Telefonon: +36 1 / 321 – 0635
  • E-mailen: [email protected]
  • vagy Személyesen: 1071 Budapest, Lövölde tér 7. lehetséges.
 17. Amennyiben nem tud megjelenni az órán akkor azt legkésőbb előtte egy órával köteles lemondani, ha ezt nem teszi meg az további szankciókat von maga után.
  • Aki három alkalommal nem mondja lesz az órát az két hónapra kitiltásra kerül és nem látogathatja a Mozgáscentrum torna programjait
  • Egy le nem mondott alkalom három hónap után elévülésre kerül.
 18. Minden ügyfél a regisztrációs adatlap aláírásával tudomásul veszi, hogy megismerte a Házirendet, és vállalja annak a be nem tartásával járó következményeket.

Kérjük kedves Ügyfeleinket a jelen Házirendben foglaltak betartására!

A cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, illetve vétőképtelen vendégek esetében a gondozó is felelős azért, hogy a vendégek a Házirendben foglalt szabályokat megismerjék és betartsák. A házirend be nem tartásából, nem rendeltetésszerű használatból vagy gondatlanság miatt előforduló balesetekért a Humán Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Intézményünk fenntartja a jogot, hogy a Házirendet be nem tartó egyénektől és csoportoktól az intézmény használatának, látogatásának lehetőségét megvonja!

Intézményünk területén szelektív hulladékgyűjtésre van lehetőség. Kérjük figyelje a kihelyezett táblákat, és segítse a környezet megóvását!

Jelen Házirend a visszavonásig érvényes!

Köszönettel, a Mozgáscentrum munkatársai!

Kelt: Budapest, 2021.05.05. Intézményvezető

A foglalkozásokon kizárólag VII. kerületi lakosok és dolgozók vehetnek részt, térítésmentesen.

A részvétel regisztrációhoz, és bejelentkezéshez kötött. Ha ezen feltételek nem teljesülnek, az órákon való részvétel nem biztosított.

Mozgáscentrum
1071 Budapest, Lövölde tér 7. (bejárat a Király utca felől).
+36 1 321 0635

Kapcsolódó hírek

name

Fejlesztési csoport

Új óratípus a Mozgáscentrumban!

name

Fejlesztési csoport

Mozgáscentrum új órarend

name

Fejlesztési csoport

name

Fejlesztési csoport

Online Gyógytornák!