Bischitz Johanna Központ

Felnőtt fogászat

A felnőtt egészségügyi alapellátás keretében Erzsébetváros 18 éven felüli lakossága számára háziorvosi és fogászati ellátást, valamint felnőttorvosi ügyeletet biztosítunk.

A kerületi felnőtt fogorvosi alapellátást magánpraxisok keretében a Csengery utcai szakrendelőben tíz fogorvos, két másik rendelőben egy-egy fogorvos látja el. A fogorvosi rendelők jól felszereltek, az alkalmazott fogászati alapanyagok kiváló minőségűek.
A fogorvosok a fog- és szájbetegek gyógyító-megelőző alapellátását végzik, és kötelesek ellátni a körzetükben lakó személyeket. Rendelési időben a betegeket érkezési sorrendben fogadják, kivéve a sürgős ellátást igénylő eseteket. A fogorvosok alapellátás keretében fogorvosi szűrővizsgálatokat végeznek, kezelik a rossz fogakat, biztosítják a terhes nők fogorvosi gondozását, és góckutatást végeznek.

Az egészségügyi alapellátás igénybevételéhez nem szükséges beutaló. A biztosított személynek az ellátások igénybevételére való jogosultságát a TAJ-kártya, valamint a személyazonosságot igazoló okmány (például személyazonosító igazolvány) egyidejű bemutatásával kell igazolnia. A háziorvosi alapellátás területén szabad orvosválasztás van, a biztosítottak szabadon választhatnak háziorvost, azzal a megkötéssel, hogy az orvosnak csak a körzetébe tartozó betegeket kötelessége fogadni.

A kerületben működő felnőtt fogorvosi rendelők: