Bischitz Johanna Központ

Gyermek háziorvosi alapellátás

Gyermek- és ifjúsági egészségügyi alapellátás keretében Erzsébetváros 18 év alatti lakossága számára háziorvosi ellátást és gyermekorvosi ügyeletet biztosítunk.            

Házi gyermekorvosi alapellátás keretében Erzsébetvárosban 3 rendelőben biztosítjuk a folyamatos ellátást a betegségek megelőzése, az egészség megőrzése és gyógyítás céljából. A gyermekorvos feladata a beteg gyermekek gyógyítása, továbbá az egészséges gyermekek fejlődésének, növekedésének nyomon követése.

               

A házi gyermekorvos a 19. életévét be nem töltött személyek számára biztosítja az ellátást, azonban 14 éves kor felett, amennyiben a szülők így döntenek, a felnőtt háziorvosi szolgálatot is igénybe vehetik a 14-19 éves korú gyermekek ellátáshoz.     

    

Biztosítjuk az ügyeleti ellátást: A gyermek háziorvosi alapellátáson túl a gyermekorvosi ügyelet teljes körű folyamatos ellátást biztosít munkanapokon 20 órától, 8 óráig, hétvégén és munkaszüneti napokon 0-24 órában. A beteg lakhelyére vagy tartózkodási helyére történő kiszállások zökkenőmentességét ügyeleti gépkocsival biztosítjuk. Az ügyeleti gépkocsi felszereltsége lényegében megegyezik egy orvosi rendelő felszereltségével.      

Az egészségügyi alapellátás igénybevételéhez nem szükséges beutaló. A biztosított személynek az ellátások igénybevételére való jogosultságát a TAJ-kártya, valamint a személyazonosságot igazoló okmány (például személyazonosító igazolvány) egyidejű bemutatásával kell igazolnia. A háziorvosi alapellátás területén szabad orvosválasztás van, a biztosítottak szabadon választhatnak háziorvost, azzal a megkötéssel, hogy az orvosnak csak a körzetébe tartozó betegeket kötelessége fogadni.         

A kerületben működő gyermek háziorvosi rendelők:  

Gyermekorvosi ügyelet:

Gyermek háziorvosi rendelési idők: