Bischitz Johanna Központ

Idősek Nappali Klubjai

A nappali klubok megfelelő és biztonságos helyszínéül szolgálnak az idősebb erzsébetvárosiak számára a társas kapcsolataik ápolására, új emberek megismerésére, összességében a közösségi életük fenntartására. Hónapról hónapra olyan különböző színes programokkal – többek között zenés-táncos rendezvényekkel, kirándulások, illetve múzeum- és színházlátogatások szervezésével, kézműves- és egyéb művészeti foglalkozásokkal – várják a tagokat, amelyek tartalmas szabbadidő-eltöltést biztosítanak számukra. A klubokban nagy figyelmet fordítanak az egészségvédelemre is, így az idősek részt vehetnek csoportos tornán, különböző szűrővizsgálatokon és egészségügyi tanácsadáson is. Mindezek mellett pedig a hivatalos ügyek intézésében is számíthatnak az intézmények munkatársainak segítségére.

Az idősek nappali ellátására az állandó kerületi lakcímmel vagy tartózkodási engedéllyel (életvitelszerűen a kerületben lakó) rendelkező, nyugdíjas korosztályhoz tartozó lakosok jogosultak.
Az Dózsa György út 46. szám alatt működő klubban fogadjuk az időskori demenciával élőket.
A klubtagságot Erzsébetváros önkormányzata ingyenesen biztosítja.
Térítési díjat az étkezésért kell fizetni, melynek mértékét a nyugdíj összege alapján határozzák meg.
A klubtagság igénylése a Király u. 97. szám alatti klubban történik, időpont egyeztetés a következő telefonszámon lehetséges: +36-1-322-6362.
Klubtagság igényléséhez szükséges dokumentumok:

  • személyigazolvány,
  • lakcímkártya,
  • TAJ-kártya,
  • egészségi állapotra vonatkozó igazolás (nyomtatvány a klubokban).
  • Fodrászat, pedikűr - térítési díj ellenében, előzetes időpont-egyeztetés alapján.
  • Ingyenes jogi tanácsadás
  • Minden hétköznap reggel 08:00 és délután 16:00 óra között.

Elérhetőségek: