Bischitz Johanna Központ

Gyermek fogászat

Gyermek- és ifjúsági egészségügyi alapellátás keretében Erzsébetváros 18 és alatti lakossága számára fogászati ellátást biztosítunk

gyermek- és ifjúsági fogászati alapellátás célja és feladata a gyermekek egészséges fogazatának megtartása, a gyerekkori fog- és szájbetegségek megelőzése, kezelése.
A gyermek- és ifjúsági fogászati alapellátás keretében a nulla évestől a végzős középiskolás korú (20–22 éves) kerületi, valamint a kerület oktatási-nevelési intézményeibe más kerületekből, illetve vidékről járó gyermekek kerülnek ellátásra.
A gyermekfogászat alapját képezi a gyermekek szájápolási nevelése, a helyes fogmosás megtanítása, a fogazat rendszeres ellenőrzése és kezelése, amennyiben szükséges. Fogorvosaink csoportosan és egyénileg szűrik, vizsgálják, kezelik a bölcsődés, óvodás, általános- és középiskolás korú gyermekeket. Az iskolásokat előzetes egyeztetés alapján a pedagógusok kíséretében fogadjuk. Azokat a gyermekeket, akiknél problémát észlelünk, a szüleikkel együtt hívjuk vissza a fogorvosi rendelőnkbe.

Az egészségügyi alapellátás igénybevételéhez nem szükséges beutaló. A biztosított személynek az ellátások igénybevételére való jogosultságát a TAJ-kártya, valamint a személyazonosságot igazoló okmány (például személyazonosító igazolvány) egyidejű bemutatásával kell igazolnia. A háziorvosi alapellátás területén szabad orvosválasztás van, a biztosítottak szabadon választhatnak háziorvost, azzal a megkötéssel, hogy az orvosnak csak a körzetébe tartozó betegeket kötelessége fogadni.         

A kerületben működő gyermek- és ifjúsági fogászati rendelő: