Önkéntesség

„Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is – valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.”

(Albert Schweitzer)

Miért jó önkéntesnek lenni?

  • Mert az önkéntes tevékenység során olyan munkát végezhetsz, mely igazán hasznos.
  • Mert az önkéntes munka kikapcsolódásra, vagy sok esetben megnyugvásra nyújt lehetőséget.
  • Mert az önkéntes munka során megismerkedhetsz sok értékes emberrel, kultúrával, szokásokkal.
  • Mert az önkéntes munka során számos tapasztalatra tehetsz szert és ezt a leendő munkáltatód is előnyként fogja kezelni.
  • Mert Te is kitüntetettnek érezheted magad.

A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ működésének fontos részét képzi az emberek társadalmi munkájának erősítése, ezért igyekszik megteremteni egy olyan környezetet, ahova az önkéntesek könnyedén be tudnak csatlakozni, és mind a szervezet, mind az egyén számára hasznos tevékenységekben vehetnek részt.

Otthoni szakápolási szolgálat
Az otthoni szakápolási szolgáltatás egyfajta „kórházi ellátást kiváltó”, a beteg szakszerű, saját otthonában – családja körében – történő ápolást biztosító szolgáltatás, amit szakképzett egészségügyi dolgozó végez.
További információt kérni és jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:
1071 Budapest, Dózsa Gy. út 46. I. emelet 158.
+36 1 351 9658 (112-as mellék), +36 30 820 0943


Család és Gyermekjóléti Központ – Szolgáltatási Centrum
A Szolgáltatási Centrum feladata a gyermekek testi, lelki egészségének, családban történő nevelésének elősegítése, a gyermek veszélyeztetettségének megelőzése, a már kialakult veszélyeztetettség megszüntetése, valamint a családjából kiemelt gyermek visszahelyezésének elősegítése.
További információt kérni és jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:
1073 Bp., Kertész utca 20. (bejárat a Wesselényi utca felől)
+36 1 352 8672


Család és Gyermekjóléti Központ – Fejlesztési Centrum
A Fejlesztési Centrum a krízishelyzetben lévő szociális, életvezetési, munkanélküliséggel kapcsolatos problémákkal küzdő egyének és családok számára nyújt segítséget ahhoz, hogy képessé váljanak problémáik megoldására, a krízishelyzethez vezető okok megelőzésére.
További információt kérni és jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:
1074 Bp., Hutyra Ferenc utca 11-15. (bejárat a Rottenbiller utca 32. felől)
+36 1 322 0272


Idősek nappali klubjai
Az idősek nappali klubjai 5 kerületi helyszínen biztosítanak - elsősorban az idősebb korosztályhoz tartozók részére - a nappali órákban hasznos időtöltést, társas programokat, kézműves foglalkozásokat, kulturális programokon való részvételt és étkezést.
Klubjaink öt helyszínen működnek – ezekről további információt a www.bjhuman.hu honlapon találhatnak, vagy érdeklődhetnek az alábbi elérhetőségeken:
1077 Budapest, Király u. 97.
+36 1 322 6362


Idősek bentlakásos otthonai
Az átmeneti bentlakásos ellátás keretében azokról az időskorúakról gondoskodunk, akik önmagukat betegségük miatt vagy egyéb okból otthonukban ideiglenesen nem képesek ellátni. Az átmeneti gondozóházi ellátás egyéves időtartamra szól, mely időtartam különös méltánylást érdemlő esetben, orvosi javaslatra egy alkalommal, egy évvel meghosszabbítható.
Az idősek tartós bentlakásos ellátásának keretében a napi 4 órát meghaladó gondozási szükséglettel rendelkező, de rendszeres fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igénylő, az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személyek tartós bentlakásos elhelyezéséről, ellátásáról gondoskodunk. A gondozóházak a nyugodt tartózkodási lehetőségen és a napi étkezésen túl különböző kulturális programot is biztosítanak.
További információt kérni és jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:
1071 Budapest, Dózsa György út 46.
341 55 33

Minden, a Humán Szolgáltatóban önkénteskedni vágyó jelentkezőnek ki kell töltenie egy űrlapot, amelyet az alábbi linkre kattintva érhetnek el:

JELENTKEZÉSI ADATLAP

Az adatok megadása után megtörténik a Szolgáltató Központ részéről a kapcsolatfelvétel, melynek során egy egyéni beszélgetés keretében a megjelölt szervezet kapcsolattartója, és a Projekt Iroda önkéntes koordinátora megállapodnak az önkéntessel a tevékenységi körről és a tervezett időbeosztásról, majd megkötik az önkéntessel a szerződést a megállapodás értelmében.

A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ kiterjedt hálózata aktívan tevékenykedik a az intézményhez beérkezett adományok közvetítésében. A különböző szervezeti egységek örömmel látják a jó minőségű ruhadarabok, irodai felszerelések, tartós élelmiszerek, jó állapotú lakberendezési tárgyak felajánlását. Amennyiben Önnek ilyen, vagy ehhez hasonló adománya van a Szolgáltató Központ számára, kérem, lépjen kapcsolatba az intézmény önkéntes – és adomány koordinátorával.

További információért kérjük, hívja a (+36)1 283-4891-es telefonszámot vagy írjon a e-mail címre.