Tájékoztató az óvodai étkeztetés változásáról és a gyermekfelügyeletről

 

Tisztelt Szülők!

 

A koronavírus további terjedésének megelőzése érdekében a Kormány döntésére figyelemmel és az emberi erőforrások minisztere 17/2021. (III.5.) EMMI határozatában döntött arról, hogy az

 

 óvodákban  2021. március 8. napjától rendkívüli szünet lép életbe, a rendkívüli szünet utáni első munkanap 2021. április 7.

 

A Kormány a 111/2021. (III.6.) Korm. rendeletében arról döntött, hogy - a korábban az óvodákban 2021.03.08. napjától elrendelt gyermekfelügyelet megszervezésének tilalmára vonatkozó intézkedése helyett – az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet időtartama alatt a szülő kérelmére az intézményvezetőnek gondoskodnia kell a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy az ügyelet igénybevételével kapcsolatos igényüket elektronikusan is benyújthatják gyermekük óvodájának vezetője részére.

 

A koronavírus-világjárvány harmadik hulláma elleni védekezés érdekében kérjük, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe.  

 

Gyermekfelügyelet kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek veheti igénybe.  Amennyiben a családban megbetegedés történt, kérjük, a gyermeket ne vigyék ügyeletbe.

 

A kialakult helyzet a gyermekétkeztetést is érinti, ezért tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. március 8. napjától a gyermekek étkezése automatikusan lemondásra került! 2021. március 8-ra kizárólag azon gyerekek számára került megrendelésre az étel, akiknek szülője azt március 5-én kérelmezte.

 

A gyermekétkeztetést a rendkívüli szünet elrendelését megelőző változatlan térítési díjak mellett tudjuk biztosítani akár ügyeletet igényelnek gyermekük számára, akár az előre csomagolt étel elvitelét kérik.

 

Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy amennyiben igénylik  gyermekük számára a gyermekfelügyeletet vagy a csomagolt étel elvitelét úgy szíveskedjenek igényüket jelezni e-mail-ben annál az intézménynél, ahol a gyermek óvodai jogviszonnyal rendelkezik, legkésőbb az igénybevételt megelőző nap 8.30-ig, annak érdekében, hogy a következő munkanapra az ételt meg tudjuk rendelni.

 

Kérjük közölni a gyermek nevét, hogy mely napokra kérik az ügyeletet vagy az étel elvitelét.

A jelzést a térítési díj fizetése nélkül étkező gyermek esetében is kérjük!  Amennyiben a megjelölt határidőre étkezés megrendelése nem érkezik, akkor nem tudjuk a szolgáltatónál megrendelni és biztosítani a gyermek étkezését akár elvitelt, akár ügyeletben történő igénybevételt szeretnének!

 

A megrendelt, előre csomagolt étel átvételére munkanapokon 11 és 13 óra között van lehetőség abban az intézményben, ahol gyermekük óvodai jogviszonnyal rendelkezik.

 

Budapest, 2021. március 07.                                                         

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata