Búcsúzunk az Akácos udvartól

Az Akácos udvar Erzsébetváros élő történelemkönyve, évtizedek munkája, barátságai, szociális szolgáltatásai, kulturális eseményei, közösség-, és csapatépítése lakik benne. Ez a történelemkönyv most ideiglenesen “múzeumba” kerül, hiszen az épület együtt öregedett az eseményekkel, így műszaki okok miatt sajnos bezárni kényszerült korábban mindenki előtt nyitva álló kapuit. 
Az Akácos udvar mától nem fogadja a kerületieket, azonban minden, ami emlék, ami érték, ami hozzáadott tartalom volt, az megőrződik. 
Farkas Tünde, a Humán Szolgáltató igazgatója, majdnem 30 éve dolgozik a kerületi idősellátásban, szívhez szóló, személyes gondolatokkal köszönt el “a kerületi szociális szolgáltatások bölcsőjeként szolgáló” intézménytől. 
- Ahogy körbenézek ismét érzékelem, hogy milyen csodálatos szeglete ez a belvárosnak, ahol sok ember csiszolódott össze az elmúlt években és alkotott közösséget, baráti társaságot, tánckart... Személyes megjegyzésként mondhatom, hogy a kerületi idősellátásban eltöltött majdnem 30 évből az a munka állt hozzám legközelebb és volt a legizgalmasabb, legsokrétűbb, melyet itt folytattam. Ennek köszönhetem többek között, hogy számos kerületi lakóval találkoztam és reményeim szerint, ha csekély mértékben is, de segítségükre tudtunk lenni a munkatársaimmal együtt. Szeretjük ezt az udvart a fügefával, néha bosszúságot és munkát adó, máskor kellemes árnyat biztosító szederfával együtt - mondta az igazgató, hozzátéve, hogy mára már megkopott fényében pompázik az Akácos Udvar, ezért elengedhetetlenné vált a felújítása.
Az intézményvezető elbúcsúztatta a felújításra, korszerűsítésre váró Akácos udvart, de nem búcsúzott az intézmény munkatársaitól, látogatóitól, klubtagjaitól. Mint elmondta, az átmeneti nehézségek alatt számít a türelmükre.
- Bízom benne, hogy derűs életszemléletük, bölcs világlátásuk és tengernyi élettapasztalatuk segít Önöknek és nekünk is, hogy ismét megtalálják/találjuk helyünket a kerületi intézményrendszerben.
A Király, valamint a Síp utcai nyugdíjas klubokban mindenkit szeretettel várnak az Akácos udvar dolgozói. 

 

 

akácos jav.3