„Élmény Nap a Táborokban”

A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ a 2020-as évben a Helyi Egészség Pont kitelepülések keretén belül, a kerületi KLIKK fenntartású iskolák nyári táboraiban szervezett kitelepülést „Élmény Nap a Táborokban” elnevezéssel.Az összesen 4 KLIKK fenntartású iskola a nyári szünet folyamán kéthetes turnusokban nyári táboros foglalkozást szervezett a gyerekeknek. Minden kéthetes turnus folyamán egy-egy alkalommal a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ, Fejlesztési csoport munkatársai saját szervezésű foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek az iskolák helyszínein.

A gyerekek többfajta programon is részt vehettek korosztályukat figyelembe véve. A legnagyobb gyerekek a jobb agyféltekés rajzolást próbálhatták ki, a középső korosztálynak (3-4. osztály) fűfej készítéssel készültünk, míg a legkisebbek (1-2. osztályosok) Slime-ot készíthettek.

A jobb agyféltekés rajzolás látványos, és technikailag egyszerű, de nem csupán egy rajzolási technika, hanem egy módszer arra, hogy megmutassuk a gyerekeknek, hogy sokkal többre képesek, mint hinnék. Szórakoztató és fejlesztő program egyaránt. 
A Fűfej készítés szintén egy látványos, kreatív programunk volt, mely nagy népszerűségnek örvendett a gyermekek körében. A gyerekek harisnyákat daraboltak fel, melybe föld, faforgács és fűmag keveréke került. A „zsákok” betöltése után mozgószemek is kerültek a kis gombócokra - ettől lettek élethűek a fejek. A díszítőelemeknek köszönhetően a résztvevő gyermekek mindegyike egyedi játékot készíthetett, melyeknek azonnal neveket is adtak.
A harmadik programlehetőség a slime (ragacsos, nyúlós gyurma) készítés volt. A hozzávalókat a gyerekek készítették össze: ragasztót, borotvahabot, testápolót, keményítőt, ételfestéket, vizet és glicerin boraxot. Végeredményben rengeteg színes gyurma készült, mellyel mindenki szívesen játszott.

Programjaink az iskolák közreműködésének is köszönhetően sikeresen valósultak meg, és a táborban töltött napok a szórakozás, kreativitás és fejlesztés jegyében teltek.

Képgaléria