Erzsébetvárosi rajz és meseíró pályázat

A MESEÍRÁS NAPJA alkalmából meghirdetett rajz és meseíró pályázatunk eredményesen lezárult!
 
A pályázat Csukás István és Hans Christian Andersen április 2.-i szülinapja előtti tisztelgésként valósult meg és célja volt, hogy betekintést nyerhessünk a gyerekek által csodált végtelen és színes történetekbe és azok képi világába.
 
A meseíró pályázat nyertese az Erzsébetvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Szakgimnázium diákja Zhou Yuxin Melissza lett, aki PomPom különleges kalandjaiba vezetetett be minket. Történetének főhőse egy kínai barátja, aki megküzdött a rákkal és parókát visel, PomPomot.
 
A rajzpályázat nyertese a hat és fél éves Rábai Ráhel, aki jelenleg még óvodába jár. Ráhel rajzának címe „PomPom és Buldog úr egy tavaszi zápor útán”. Ráhelt a pályázat beadására anyukája és az óvónéni ösztönözte, míg ihletét a PomPom dvd gyűjteményének nézése adta, habár a Mancs őrjárat is versenyben volt, mivel a kutyákat kifejezetten kedveli.
 
A győztes pályázatokat az Erzsébetváros újság ma megjelenő számában láthatják. 
Közel 50 pályamű mindegyike annyira színvonalas volt, hogy minden pályázó különdíjban is részesült. Egy személyre szóló oklevél mellett, átadásra került az összes pályázó alkotásából létrehozott „Erzsébetvárosi mesék” című mesegyűjtemény, melynek inspirálását, létrehozását a gyerekek munkái ösztönözték.
Köszönjük a pályázóknak és az őket segítő tanároknak, szülőknek, hogy igazán méltó módon tudtunk emléket állítani Csukás István és Hans Christian Andersen munkássága előtt. 
 
Köszönjük: Óvodai és Iskolai Szociális Segítők Csapata
_MG_9306 hv