Szenior örömtánc a Mozgáscentrumban!

 
Kezdés: 2021.06.09. szerda, 9:00
❗Mi szükséges hozzá: kényelmes ruházat és váltócipő
❗Milyen korosztálynak szól: A kimondottan az idősebb korosztály számára kitalált, forradalmian új, közösségi mozgásforma.
❗Milyen gyakorlatokat tartalmaz: Az egyszerű koreográfiák elsősorban sétalépésekből állnak.
 
A szenior örömtánc egy olyan kíméletes sporttevékenység és „agytorna”, ami a legújabb kutatások szerint eredményesen késlelteti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását. MR- vizsgálatokkal bizonyították, hogy pár hetes tánc után az agynak azok a területei is aktivizálódnak, amelyek addig nyugalomban voltak. Tehát az idős emberek ezen mozgásforma hatására újra elkezdik használni agyuk azon részeit is, amelyekre már a mindennapi életük során nincs szükségük. A tánc hatására a szervezet endorfint termel, nem is beszélve a zene gyógyító erejéről.
A tánchoz nincs szükség sem táncpartnerre, sem előzetes tánctudásra. Nincsenek akrobatikus elemek, hirtelen forgások, ugrások.
Az oktató megmutatja, majd gyakoroltatja a csoporttal a rövid koreográfiát, amit meg kell jegyezni. Nincs teljesítménykényszer, a mozgás célja, hogy mindenki saját képessége és egészség állapota szerint próbálja magából a legtöbbet kihozni, figyelni, mozogni, összpontosítani és persze jól érezni magát.
A szenior táncosoknál javul a kondíció, a jó közérzet, nő a terhelhetőség. Térben és időben jobban tájékozódnak, ezáltal csökken a balesetveszély is, valamint jobban alszanak. A táncnak rendkívüli közösségformáló ereje van. 
 
Várunk mindenkit szeretettel az első órára!
Senior örömtánc Judith-tal Június 9-től minden szerdán, gyere és próbáld ki!