Felhívás az egészségügyi ellátások változásairól

Tisztelt Betegeink!

 

Az   Emberi  Erőforrások  Minisztériuma  rendeletének  megfelelően 2020.   március 16-tól   a veszélyhelyzet megszűnéséig valamennyi háziorvosi rendelésen:

 

  1. Minden tervezett/előjegyzett egészségügyi ellátást és beavatkozást el kell halasztani! Kizárólag életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében, "sürgős szükség miatt" végezhető ellátás.
  2. A járvány idején semmilyen adminisztratív feladatot nem intéznek a rendelő dolgozói: igazolások, igazolványok érvényességének hosszabbítása és hasonló ügyekben senki ne menjen a rendelőbe. A lejáró gépjárművezetői jogosítványok, gyógyszer javaslatok érvényben maradnak a járványügyi vészhelyzet alatt, emiatt hátrányt senki sem
  3. A rendszeresen használt gyógyszerek felírása érdekében telefonon kell egyeztetni, az elrendelt gyógyszereket e-recept/felírási igazolás formában kapják meg, melyet hozzátartozójuk is kiválthat a beteg TAJ számának bemondása és az átvevő személyi okmányainak bemutatása után.
  4. Közvetlen betegellátásban, azaz orvos/szakdolgozó/egyéb egészségügyi dolgozó-beteg közötti személyes találkozásban - csak 65 év alatti kollégák vehetnek részt, ezért tájékozódjon a 65 év alatti helyettes orvos elérhetőségéről.
  5. A COVID 19 fertőzésveszély elkerülése érdekében javasoljuk a telefonos távkonzultációt a háziorvosával.
  6. A rendelő várójában egyszerre 5 betegnél több ne tartózkodjon, ezen létszám feletti várakozók a szabad levegőn tegyék

 

Előjegyzett betegek később, a vészhelyzet után új időpontot kérhetnek.

 

 

Együttműködésüket köszönjük! Jó egészséget kívánunk!

Budapest, 2020. március 16.

 

Háziorvosi Szolgálat