Hárs-hegyi szívbarát séta

2019. április 24-én a Szívbarát séták a természetben elnevezésű programunk során első alkalommal a Hárs-hegyi túraösvényre látogattunk el. A tanösvény elsősorban szív- és érrendszeri betegséggel vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, illetve cukorbetegek számára készült, de a túraprogram egészséges résztvevők számára is ajánlott, betegségmegelőző céllal.

A séták elsődleges célja nem a természet megismerése. A résztvevők figyelemmel kísérhetik saját szervezetük reakcióit, működését, ebben a Mozgáscentrum egyik munkatársa van a segítségükre. A tanösvényen kialakított pulzusellenőrző állomásokon dokumentálni tudják az értékeiket, ezzel végig kontroll alatt tartva a terhelhetőségüket.

Az időjárás nekünk kedvezett, csodaszép napfényes délelőttöt és délutánt töltöttünk el az erdőben, amely során 2,7 km-es túraútvonalat sétáltunk végig. Reméljük, az őszi Újpesti tanösvény túránkat is ekkora lelkesedéssel fogják fogadni a résztvevők!

A további programokról az Erzsébetvárosi Újságban, valamint az Önkormányzat és a Humán Szolgáltató Központ elektronikus felületein tájékozódhatnak az érdeklődők.

Képgaléria