Bugac Pusztai kirándulás

Az Idősek Programsorozat keretében Bugac Pusztára szervezett kirándulást a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ, Erzsébetváros önkormányzata támogatásával.

A program keretében a kerületben élő nyugdíjasok szeptember 25.-én és október 2.-án vehettek részt a kiránduláson, mely a festői szépségű Bugac Pusztán valósult meg. A résztvevők a gyönyörű táj mellett, a hagyományos magyar ételeket is élvezhették a program során. Uzsonnaként kenyérlángos és fröccs kellemes kombinációját fogyaszthatták a vendégek, majd az ezután következő hungarikumnak számító csikós bemutató okozott mindenkinek feledhetetlen élményt. Az előadás során a társaság láthatott díjat elnyert méneseket, vágta bemutatót és természetesen az ostor pattogtatás se maradhatott el.

A csikós bemutató mellett lehetőség volt a Puszta múzeum meglátogatására is, ahol a résztvevők megismerkedhettek a környék természetvilágával, illetve a hagyományos pásztor élet kellékeivel.

A kirándulás végül ízletes fatányéros ebéddel, tejes pitével és tombola sorsolással végződött.

És míg a Bugac Pusztai kirándulás sorozat ezzel sikeresen le is záródott, a következő programra, a Szépasszonyvölgyi borkóstolóra már várjuk sok szeretettel a kerület nyugdíjas lakosságának jelentkezését.

Képgaléria