Bölcsődék Napja

A bölcsőde intézményének, a benne folyó nevelő-gondozó tevékenységnek meghatározó szerepe van a gyermekek harmonikus fejlődésében, valamint az anyák munkába állásának támogatásában. Magyarországon 2010-től a Bölcsődék Napja államilag elismert ünnepnap.

Erzsébetváros Önkormányzatának támogatásával a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ minden évben ünnepséget ad a bölcsődei dolgozók számára, mely idén április 23-án került megrendezésre. Ezen a napon igazgatói dicséretben részesült 5 munkatárs, akik a szakma iránti elhivatottságukkal hozzájárulnak a bölcsődei munka színvonalának emeléséhez. Erzsébetváros Önkormányzata nevében Vattamány Zsolt polgármester úr, a Humán Szolgáltató képviseletében Mikulás Franciska igazgató asszony nyitotta meg az ünnepséget. Köszönetet mondtak a bölcsődei dolgozók munkájáért és átadták az elismerő okleveleket és díjakat.

A Dob bölcsődéből Vargyas Erika és Rohn Melinda vehette át az oklevelet. A Lövölde bölcsődéből Humpók Károlyné kapott elismerést. A Városligeti bölcsőde munkatársai közül díjazásban részesült Keszég Bettina és Németh Judit. A Bölcsődék Napja kellemes hangulatban telt, majd ünnepélyes ebéd elfogyasztásával zárult.