Farsangi ünnepségek az Idősek Nappali Klubjaiban

Február 19-én tavaszváró, verses kávéházi délután volt a Peterdy klubban. Rendszeresen tartunk évszakokhoz kötve kávéházi délutánokat, melyekre a klubtagok kedvenc költőik verseivel, rövid kis novellákkal, idézetekkel, saját versekkel készülnek. Régi kávéházak hangulatát felidézve, versek felolvasása közben finom kávét, teasüteményt eszegetve kellemesen telt el így a délután.

Legközelebb a költészet napján találkozunk!

Február 21-én farsangi fánk verseny tartottak a Peterdy klubban. Aki tudta, saját kezűleg készítette el a farsangi fánkokat, mások pedig boltban vásárolták. Volt hagyományos farsangi fánk, szalagos fánk, forgácsfánk, csörögefánk és sok díszes bolti fánk is. A fánkokat mindenki megkóstolhatta, és szavazhattak a legfinomabbra. A vidám hangulatú délután folyamán kötetlen beszélgetés alakult ki a farsangi szokásokról, és a klubtagok megosztották egymással fánk receptjeiket is. Az első helyezést természetesen a farsangi szalagos fánk nyerte el.

Az Akácfa utcai klubban február 22-én farsangi mulatságot tartottak, ahol Molnár Buliska Edit és Pál Attila szórakoztatta a kedves jelenlévőket. A klub tagjai közül néhányan vicces jelenetekkel, tánccal készültek a farsangra. A műsor után fánkkal, teával kedveskedtünk a vendégeknek, akik jóízűen falatoztak, beszélgettek, egy vidám délutánt töltöttek el együtt.

A Dohány utcai klubban február 25-én került megrendezésre a farsangi mulatság, mely hatalmas érdeklődésnek örvendett. A rendezvény első felében a klubtagok műsorát tekinthette meg a lelkes közönség, mely a vidám, aktív időskorról szólt, humoros előadásban. Több klubtag verssel, énekkel is készült, amit követően Kemény Ági és társulata lépett fel, fergeteges sikert aratva. A remek hangulatú délután zárásaként a résztevők közösen elfogyasztották a hagyományos farsangi fánkot.