Farsangi Rendezvények az Idősek Nappali Klubjaiban

A Dózsa klubban február 5-én farsangi témával beszélgető körre került sor. A klubtagok megismerkedhettek a farsang történetével, mendemondáival és hagyományaival. A színes és vidám történeteket – melyek zenével és versekkel is voltak kísérve – tea és kávé fogyasztása mellett élvezhették a klubtagok.

Február 11-én sok előkészület után Farsangi Bált tartottak a Peterdy klubban. Lovas János és barátai társulata, majd a Sárga Rózsa tánccsoport fellépése tette varázslatossá a délutánt. Változatosságban nem volt hiány: a műsor különféle zenei stílusok kavalkádja volt, és a táncosok szebbnél szebb ruha költeményei is emelték a délután fényét. A közönség vastapssal köszönte meg a csodálatos műsort.

A Farsangi ünneplésből a Dózsa klub se maradt ki – február 12-én zenés-táncos ünnepséget tartottak ők is. Varga Pista húzta a talpalávalót a fergeteges farsangi mulatságon, míg a klubtagok vidám jelmezekbe öltözve táncoltak, élvezték előadását.

A Dohány utcai klubban február 17-én tartottak farsangi mulatságot. A színes és szórakoztató műsort a merészebb klubtagok szolgáltatták a közönségnek, akik ezt kitörő örömmel fogadták. A közönségnek többek között része lehetett zenés táncos műsorban, vers felmondásban, rövid tragikomédiában, illetve fánkevő versenyben is. Többen kreatív jelmezben léptek fel, a ruházatok között a hagyományos népi viselet mellett, kukászsákból készült ruhaköltemény és boszorkány jelmez is szerepelt. A fellépők után, a további vidám hangulatért Borbély György felelt zenés előadásával.

Képgaléria