Adventi Időszak az Idősek Nappali Klubjaiban

Elkezdődött az advent a Peterdy utcai klubban is. Napról-napra szebb a ház, készülődnek az ünnepekre. December 4-én a Molnár Antal zeneiskola növendékei kezdték meg az ünnepi időszakot, már ismerősként jöttek szerepelni. Klasszikus és modern darabokat adtak elő - meghitt, felemelő gitármuzsika töltötte be a klubot. Mindenki csendben hallgatta a gyönyörű zenét, néhol egy-egy könnycsepp is megcsillant a szemekben. A klubtagok tapssal és saját készítésű karácsonyi díszekkel köszönték meg a csodálatos délutánt.

December 5-én, szerdán délután vidám, zenés Mikulás ajándékot nyújtott át a Nosztalgia Dalkör a klubtagoknak, bentlakóknak. A jókedvű hallgatóság ezúttal nemcsak „hallgatott” vagy csendesen a „bajsza alatt énekelt”. Szentiványi Éviék boldog énekkarrá változtatták a díszes társaságot egy-egy népszerűbb sláger vagy nóta előadása közben. A remek zongorakíséretet ezúttal is Bőczy Zoltán szolgáltatta a csapatnak.

Az Akácfa utcai klubban december 7-én az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola dráma tagozatos diákjai léptek fel. A fiatalok szeretettel készültek előadásukra, melyet a vendégek meghatódva fogadtak. A műsor az advent és a szeretet ünnepének meghitt varázsát hozta el.

A Történetek Kávézójában december 10-én Mráz Nikolett klasszikus énekes volt a vendége a havonta megrendezésre kerülő, Kemény András vezetésével megvalósuló „Kemény Klub”-nak. A művésznő elmesélte milyen úton jutott erre a pályára, és több dalt is elénekelt a közönség gyönyörűségére.

KÉPGALÉRIA