Prevenció A-Z-ig

2019. szeptember 20-21-én került megrendezésre a Prevenció A-tól Z-ig- Esély az egészségre! elnevezésű kétnapos rendezvény, mely Erzsébetváros Önkormányzatának támogatásával és a Péterfy Kórház - Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet közreműködésével, a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ szervezésében valósult meg. Az egészségügyi szűréseket és változatos programokat magába foglaló rendezvénynek idén is a Klauzál téri Vásárcsarnok adott otthont.

A rendezvény mindkét napján 9-től 14 óráig ingyenes egészségügyi szűrésekkel, tanácsadásokkal, valamint változatos családi- és gyermek programokkal várták a résztvevőket, akik szűrőállomásonként meglepetés ajándékban részesültek. Az Erzsébetváros Szíve Program keretében az idei évben külön hangsúlyt fektettünk a szív és érrendszeri betegségek megelőzését célzó szűrésekre, ezért idén először kardiológus szakorvos is részt vett a szűrésekben. A tavalyi évhez képest új tanácsadásokkal, szűrésekkel is találkozhattak az érdeklődők - többek között Hepatitis C és HIV szűrésen, illetve lelki tanácsadáson vehettek részt.

A pénteki napon a Kispárna mesezenekar interaktív előadását élvezhették a gyermekek. Ezt követte a Maminbaba hordozós táncbemutatója, majd a Mozgáscentrum új kollégája, Dukát Erika hastánc előadását tekinthették meg az érdeklődők. A szombati napon ugrálóvár és interaktív játékok várták a legkisebbeket.

A jövőben is minden érdeklődőt sok szeretettel várunk a Humán Szolgáltató egészségfejlesztési célú rendezvényein!

KÉPGALÉRIA