Közösen könnyebb program zárása

Lezárult a Közösen könnyebb elnevezésű program első turnusa, melyet a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ Egészségfejlesztési Pontja a Mozgáscentrummal közösen szervezett, Erzsébetváros Önkormányzatának támogatásával, az Erzsébetváros Szíve program keretében.

A résztvevők két hónapon keresztül, áprilisban és májusban komplex, személyre szabott segítséget kaptak. A 16 alkalmas mozgásterápia, valamint a 6-6 alkalmas dietetikai és támogató csoportfoglalkozás, mind azt a célt szolgálta, hogy a jelenlévők egy új egészségtudatos szemléleten keresztül veszítsenek a testsúlyukból, ezáltal a változás ne csak átmeneti legyen, hanem tartósan fennmaradjon. Dietetikus segítségével egyéni éterendet kaptak, illetve információt arról, hogy a szervezetüknek milyen tápanyagokra van szüksége, valamint ötleteket, hogy miként tudnak változtatni a megszokott étkezési szokásaikon. A támogató csoportfoglalkozások alkalmával, melyet pszichológus vezetett, megismerhették azokat a tényezőket, melyek akadályozták a fogyás sikerességét, valamint tanácsot kaptak, hogy hogyan tudnak ezeken változtatni. A mozgásprogramot mindenki a saját edzettségi szintjéhez képest egy órarend formájában kapta meg, ami a Mozgáscentrumban elérhető órákat foglalta magába.

A programot végül 7-en teljesítették sikeresen. Június 7-én egy záró rendezvény keretében a résztvevők oklevelet és egy ajándék utalványt kaptak, de mind egyet érttettek abban, hogy a program számukra többet jelentett az ideális testsúly elérésénél, hiszen amit ez alatt a két hónap alatt tanultak, a későbbiekben is tudják alkalmazni a mindennapi életükben. A program sikerét mutatja, hogy többen jelezték a továbbiakban is igény tartanak a csoportos foglalkozásra és továbbra is rendszeresen látogatják a Mozgáscentrum óráit.

A Közösen könnyebb program folytatódik ősszel, aki kedvet kapott csatlakozhat a következő turnusba. Bővebb tájékoztatás hamarosan, kérjük, kísérjék figyelemmel kihelyezett plakátjainkat, az Erzsébetváros Újságot, valamint online felületeinket:

www.facebook.com/egeszsegfejlesztesipont

www.facebook.com/Erzs%C3%A9betv%C3%A1ros-sz%C3%ADve-program-2040948952688138/