Bemutatkozik a Dob Bölcsőde

A Dob - Kazinczy - Wesselényi és Síp utca emeletes házai által határolva található egy kicsi, zöld sziget: a Dob Bölcsőde, mely napközbeni ellátást biztosít bölcsődés korú gyermekek részére.

A kapun betekintő látogató csak az előudvart láthatja, de a forgalomtól elszigetelten, a bölcsőde két épülete körül U alakban elhelyezkedő játszóudvarokon zajlik az élet. Egész évben biztosított a rendszeres, szabad levegőn történő mozgás és játék, ami elengedhetetlen a gyermekek megfelelő fejlődéséhez. A bölcsőde dolgozói évszaktól, időjárástól függően igyekeznek minél jobban kihasználni a kert adta lehetőségeket. Nyáron a fák adta árnyék alatt még a legrekkenőbb hőségben is gondtalanul a játékba feledkezhetnek a gyermekek. Jeles ünnepek közeledtével színes tematikus programokon vehetnek részt gyerekek és családjaik egyaránt.

 

KÉPGALÉRIA

Az egészségmegőrző és egészséges életmódra nevelő program keretében ősztől tavaszig heti rendszerességgel biztosított a bölcsőde saját só szobájának használata a gyermekek számára, melynek jótékony hatása a felső légúti betegségek megelőzése és a megbetegedések csökkenése. A Dob Bölcsőde munkatársai számára fontos, hogy az ellátott gyermekek koruknak, és fejlettségüknek megfelelő ételeket kapjanak. Biztosított számukra a változatos, vitaminokban gazdag étrendet, napi négy alkalommal, melyet a Városligeti Bölcsőde főzőkonyháján készítenek, dietetikus szakember közreműködésével.

A központi elhelyezkedés mellett további előny az ide járó gyermekek és szüleik számára, hogy a bölcsőde szomszédságában található a nemrég nyílt Varázsdoboz Játszóház, mely minőségi szabadidő-eltöltést, színes programokat kínál 1-14 éves korú gyermekek számára a hét minden napján 8:00-20:00-ig.

A Dob Bölcsőde az erzsébetvárosi gyermekek mellett a kerületen kívülről érkező gyermekek ellátását is tudja biztosítani. A bölcsőde megtekintésére kedd délelőttönként van lehetőség előzetes – e-mailen, vagy telefonon történő – egyeztetés alapján. Jelentkezés benyújtása a VII. kerületben lévő Egészségfejlesztési Pontban lehetséges, Madách utca 2-6 sz. alatt, minden szerdán, 9 órától 11 óráig. Várjuk jelentkezésüket!

További információ:

http://www.bjhuman.hu/szolgaltatasok/bolcsodei-ellatas