Önkormányzati finanszírozású projektek

Erzsébetváros Önkormányzatának támogatásával a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ 2014-ben –egyedülálló kezdeményezésként- nyitotta meg MASNI irodáját. A MASNI mozaikszó: Munkaerő-piaci Aktivizálást Segítő Nőbarát Iroda, mely a kerületben élő aktív korú, munkát kereső nők részére nyújt komplex munkaerőpiaci szolgáltatást.

A MASNI-ban szépségápolási szolgáltatásokat (manikűr, kozmetika) biztosítanak, pszichológus áll az ügyfelek rendelkezésére, életvezetési- és munkajogi tanácsadással, valamint a próbainterjú lehetőségének biztosításával támogatják a munkaerő-piacra történő be- illetve visszailleszkedést, valamint a munkahely megtartást – szükség esetén a változtatást –.

Igénybevételi feltételek:

A MASNI szolgáltatásai ingyenesek – azok a kerületben élő aktív korú, szociálisan hátrányos helyzetű, munkát kereső nők vehetik igénybe, akik együttműködnek a Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ Fejlesztési Centrumával és annak foglalkoztatási tanácsadás szolgáltatását regisztrált ügyfélként igénybe veszik.

(Az életvitelszerű kerületi tartózkodás igazolásának lehetőségei: lakcímkártya, bérleti szerződés, közműszolgáltatóval saját névre létesített fogyasztói szerződés, illetve számla, a Humán Szolgáltató Központ által készített környezettanulmány tartalmú dokumentum, a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya által kiállított irányító lap).

Egyéb lehetőségek:

  • gyermekfelügyelet biztosítása
  • Fecsegő Tipegők Klubja: csütörtökönként interaktív baba-mama programok szakképzett bölcsődei kisgyermeknevelők-, védőnők- és gyógytornász vezetésével

Elérhetőségek:

Tel.: +36/1-322-5065

A Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának képviselő testülete által jóváhagyott Szociális és Egészségügyi Ágazati Stratégiai Terv feladataival, 2015. évi munkatervének megfelelően, valamint a készülő Integrált Városfejlesztési Stratégiával összhangban közösségi terek létrehozását tervezzük az idősek nappali klubjainak telephelyein.

Az átalakításokat a Humán Szolgáltató egyéb szervezeti egységeivel együttműködésben valósítjuk meg.

Idősek Nappali Klubja – hálózat:

Dohány u. 22-24. Idősek Nappali Klubja
A projekt megvalósításának helyszínéül a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ Dohány utca 22-24. sz. alatt működő Idősek Nappali Klubja szolgál, melyben közösségi kávézó és információs pont kerül kialakításra.

Akácfa u. 61. Idősek Nappali Klubja
Erzsébetváros családjai számára egy családi közösségi teret szeretnénk létrehozni, olyan, a család minden tagját érintő programkínálattal, mely közös és közösségi részvételt tesz lehetővé minden korosztály számára.

Király u. 97. Idősek Nappali Klubja
A hely adottságainak figyelembe vételével olyan kulturális központ létrehozását tervezzük, ahol a helyi művészek rendszeresen szervezett kiállításokon mutatnák be alkotásaikat. A Klub felső szintjén lévő színházteremben színi előadások, fellépések szervezésére, amatőr művészeti csoportok bemutatkozására lenne lehetőség. A központ, mint rendezvényhelyszín alkalmas lenne a kerületi kulturális rendezvények megszervezésére.

Dózsa György u. 46. Idősek Nappali Klubja
Olyan, komplex szolgáltatást nyújtó, a kerület klubjaiban regisztrált tagok számára kialakított közösségi rendezvény központot kívánunk létrehozni, ami az idősebb korosztály igényeinek megfelelő színes és változatos programoknak, rendezvényeknek biztosítana helyet. Lehetőséget kívánunk teremteni tematikus zenés-táncos mulatságok megszervezésére, a szélesebb kör érdeklődését kiváltó előadások megtartására.

Erzsébetváros Önkormányzatának támogatásával és a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ irányításával - egyedülálló kerületi kezdeményezésként- nyitotta meg kapuit 2015 októberében a Történetek Kávézója, mely a Dohány utca 22-24. szám alatti Idősek Nappali Klubjában található. A projekt célja, hogy egy már meglévő szolgáltatás (idős klub) innovatív újragondolásával, továbbfejlesztésével egy olyan közösségi színtér jöjjön létre, mely által az idelátogatók bekapcsolódhatnak a kerület kulturális életébe, valamint megismerhetik Erzsébetváros turisztikai vonzerejét.

Programok

Klubdélutánok meghívott előadók közreműködésével

A Kávézó mindenki számára - de elsősorban a kerületben élő idősödő korosztály részére –havonta változó igényes programlehetőséget kínál a szabadidő értékes és hasznos eltöltésére.

Tematikus városnéző séták

A helyi közösségi életet aktivizáló programok mellett beindult a Kávézó Információs Pont szolgáltatása is. 2017 szeptemberétől minden hónapban tematikus városnéző sétákon vehetnek részt, akik az Erzsébetvárosban fellelhető kulturális és egyházi értékek, látványosságok iránt érdeklődnek. A szervezett séták az Egészségfejlesztési Pontból indulnak - ahol a résztvevők rögtön megismerkedhetnek az iroda szolgáltatásával - és a Történetek Kávézójában zárulnak. A sétákon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Szenior Táncverseny

2017 júliusában első alkalommal került megrendezésre a Szenior Táncverseny, melynek keretében a kerületben élő időskorúak zenés-táncos produkciókkal lépnek fel a közönség előtt. A rendezvény célja, hogy bebizonyítsa: a tánc kortalan és a mozgás öröme örök! A táncverseny évente –kiemelt programként- kerül megrendezésre. A táncversenyen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A programokkal kapcsolatban érdeklődni a Humán Szolgáltató Központ
Projekt Irodáján az alábbi elérhetőségeken lehet:

Tel.: +36/1-283-4891
E-mail:

Erzsébetváros Önkormányzata kiemelt figyelmet szentel a kerületben élő időskorú lakosokra, így a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ szervezésében 2016 óta változatos, ingyenes programokból álló rendezvénysorozattal biztosít lehetőséget a kerületi nyugdíjas korú lakosok részére a kikapcsolódásra, a szabadidő tartalmas és kulturált eltöltésére.

2018. évi programok

Molnár Antal Zeneiskola koncert

Időpont: 2018. május 17. (csütörtök)

Helyszín: ERÖMŰVHÁZ

Vendéglátással egybekötött dunai sétahajózás

Időpont: 2018. május 23. (szerda)

Helyszín: Zsófia Rendezvényhajó

Vendéglátással egybekötött dunai sétahajózás

Időpont: 2018. június 20. (szerda)

Helyszín: Zsófia Rendezvényhajó

Borkóstolóval egybekötött kirándulás

Időpont: 2018. október 3. (szerda)

Helyszín: Fritz Borház és Panzió

Disznótorossal egybekötött kirándulás

Időpont: 2018. november 6. (kedd)

Helyszín: Tamás Tanya

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A férőhelyek limitáltak, a részvételt a jelentkezések sorrendjében tudjuk biztosítani.

A programokkal kapcsolatban érdeklődni a Humán Szolgáltató Központ
Projekt Irodáján az alábbi elérhetőségeken lehet:

Tel.: +36/1-283-4891
E-mail:
Facebook: www.facebook.com/bjhuman

Társadalmunk szerkezetében kiemelt szerepet töltenek be a családok, ezért Erzsébetváros Önkormányzatának támogatásával a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ 2018-ban a kis-és nagygyermekes családok számára is élményekben gazdag, ingyenes programokból álló rendezvénysorozatot indít.

2018. évi programok

Színházi előadás

Időpont: 2018. április 3. (kedd)

Helyszín: Pesti Magyar Színház

Családi Nap a Nemzetközi Gyermeknap jegyében

Időpont: 2018. május 25. (péntek)

Helyszín: Mozgáscentrum- 1071 Budapest, Lövölde tér 7.

Vendéglátással egybekötött dunai sétahajózás

Időpont: 2018. június 9. (szombat)

Helyszín: Zsófia Rendezvényhajó

Családi Nap a Kábítószer-ellenes Világnap jegyében

Időpont: 2018. június 23. (szombat)

Helyszín: Akácos Udvar- 1073 Budapest, Akácfa utca 61.


A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A férőhelyek limitáltak, a részvételt a jelentkezések sorrendjében tudjuk biztosítani.

A programokkal kapcsolatban érdeklődni a Humán Szolgáltató Központ
Projekt Irodáján az alábbi elérhetőségeken lehet:

Tel.: +36/1-283-4891
E-mail:
Facebook: www.facebook.com/bjhuman