Tájékoztatás a bölcsődei, óvodai étkeztetésről

Tisztelt Szülők!

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében Budapest Főváros VII. Kerület Önkormányzatának Polgármestere 2020. március 17-től, határozatlan időre az Önkormányzat fenntartásában működő bölcsődékben és óvodákban rendkívüli szünetet rendelt el.

Egyéni esetekben lehetőség van gyermekfelügyeletet igénybe venni, illetőleg lehetőség van arra, hogy az étel elvitelét kérjék ügyelet biztosítása nélkül.

A gyermekétkeztetést az intézménylátogatási tilalom elrendelését megelőző, változatlan térítési díjak mellet tudjuk biztosítani, ebéd esetében előre csomagolt étel formájában.

Az ügyeletet ellátó intézmény

bölcsődés korú gyermek esetében:

Városligeti Bölcsőde

cím: 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41.

                                                       Tel.: 06-1-343-3567, 06-1-266-0485 

e-mail: varosligeti.bolcsode@bjhuman.hu

 

óvodás korú gyermek esetében:

Erzsébetvárosi Magonc Óvoda

cím: 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41.

Tel.:06-1-322-8041

email: magonc@magoncovoda.hu

 

Kérjük, hogy amennyiben igénylik a bölcsődei vagy óvodai ügyeletet, vagy az étkeztetést - az ügyeletet biztosító intézményből történő elvitel formájában -, úgy szíveskedjenek igényüket jelezni e-mail-ben annál az intézménynél, ahol a gyermek bölcsődei vagy óvodai jogviszonnyal rendelkezik, legkésőbb az igénybevételt megelőző nap 8.30-ig.

 

Kérjük közölni a gyermek nevét, azt, hogy melyik kerületi nevelési intézménnyel áll jogviszonyban, valamint azt is, hogy mely napokra kérik a 3x-i étkezéssel az ügyeletet, vagy azt, ha csak az étel elvitelét igénylik gyermekük számára.

 

A jelzést a térítési díj fizetése nélkül étkező gyermek esetében is kérjük! 

 

Amennyiben a megjelölt határidőre étkezés megrendelése nem érkezik, akkor nem tudjuk a szolgáltatónál megrendelni és biztosítani a gyermek étkezését!

 

A befizetett étel átvételére munkanapokon 11 és 13 óra között van lehetőség az ügyeletet ellátó intézményekben a kijelölt helyen.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a gyermekek étkezése automatikusan lemondásra került 2020. március 17. napjától, mely összeg a későbbiekben - a legközelebbi étkeztetés befizetésekor - jóváírásra kerül.

 

Amennyiben az igényelt ügyeletet és az étkezést nem kívánják igénybe venni, szíveskedjenek lemondani azt!

 

Kérjük, hogy csak indokolt esetben vegyék igénybe az ügyelet lehetőségét, hiszen a vírus terjedésének megakadályozása a személyes érintkezések minimalizálásával hatékony.

Az ügyeletet kizárólag azon szülők gyermekeinek biztosítjuk, akik az egészségügyi, és élelmezési ellátásban, az élelmiszer kereskedelemben vagy a járvány megelőzésében és a védekezéssel összefüggő területeken (pl. rendőrség, honvédség, katasztrófavédelem, kormányzati alkalmazott) teljesítenek feladatot, továbbá akiknek munkáltatója nem járul hozzá a távmunkában történő munkavégzéshez, és ennek tényét a munkáltató írásban igazolja. 

Nem fogadjuk az ügyeleti rendszerben azon gyermekeket, akiknek valamelyik szülője részmunkaidőben dolgozik, vagy valamelyik szülője GYES-en, GYED-en, szülési szabadságon van, illetve főállású anya, továbbá azon gyermekeket, akik jelenleg félnapos intézményi ellátásban részesülnek.

Emellett nem fogadjuk azokat a gyermekeket sem, akiknek idősebb, iskoláskorú testvérük otthoni felügyelete megoldott. Az előzőeken túl nem fogadhatják az ügyeletben az intézmények azokat a gyermekeket sem, akiknél orrfolyás, köhögés, felső légúti betegség és/vagy megfázás tünetei észlelhetők, továbbá azon gyermekeket, akik az igénylést megelőző két hétben külföldön tartózkodtak, vagy velük ilyen személy érintkezett, illetve amennyiben a családban megbetegedés történt, illetőleg fertőzött személlyel érintkezett a gyermek.

 

Budapest, 2020. március 19.                                                         

                                                                                                   Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata