Geocaching - Kerületi kincskereső játék

A jó idő beköszöntével kincskereső geocaching versenyt szervezünk a VII. kerületi iskolások számára. A kezdeményezés célja az egészségtudatos életmód közvetítése, különös hangsúlyt fektetve a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére.

A játék a 2019.05.20-2019.06.20 közötti idősávban valósul meg.
Eredményhirdetés és díjátadó: 2019.06.21.

geocaching banner 3

A geocaching (ejtsd: geokesing) egy olyan játék, ami a kincskeresés ősi szenvedélyére alapozva egyesíti a modern technikát a természetjárással és az ismeretterjesztéssel. A játék „letterboxing” elnevezésű őse már a 19. században is népszerű időtöltés volt, ám modern változata 2000-ben kezdődött, amikor a GPS koordinátákon alapuló helymeghatározás mindenki számára elérhetővé vált. A játék lényege, hogy okostelefon vagy GPS készülék segítségével, földrajzi koordináták alapján kell megkeresni bizonyos helyszíneket, ahol dobozokban (úgynevezett geoládákban) apró ajándékok vannak elrejtve. Az ajándékkal és füzettel felszerelt dobozokat a VII. kerületben rejtettük el, összesen 5 beltéri helyszínen. A megtalálás időpontját és a regisztráció során megadott kitalált nevet a geoládában található füzetbe kell felvezetni. Amennyiben nem sikerült megtalálni a dobozt, a Humán Szolgáltató projekt irodájának munkatársaitól lehet segítséget kérni a koordináták mellet megtalálható kérdésekre válaszolva (részletesen lásd lejjebb).

A dobozokban apró ajándékok vannak elrejtve, melyekből egyet magával vihet a megtaláló. Ezen kívül a játék végén a füzetben szereplő nevekből kisorsolunk egy diákot, aki főnyereményben részesül.

A főnyeremény sorsolásban csak azok a játékosok vehetnek részt:

- akik regisztráltak honlapunkon,

- VII. kerületi iskola diákjai,

- mind az öt elrejtett geoládát megtalálták,

- és ezt fel is jegyezték a dobozokban található füzetekbe.

 

A főnyeremény: Varázsdoboz Játszóház bérlet és vásárlási utalvány egy budapesti sportboltba

A geoládák megtalálásához két dologra lesz szükség: okostelefonra (vagy GPS készülékre), és kalandvágyra!

A játékban való részvételhez a gyermek gondviselőjének kell regisztrálnia honlapunkon, ahol a gyermek adatai mellett egy kitalált nevet is meg kell adni. A játék során ezt a kitalált nevet kell felvezetni a dobozban található füzetbe, a megtalálás időpontjával együtt. A gyermekek adatait bizalmasan kezeljük, az ezzel kapcsolatos adattájékoztató megtalálható honlapunkon.

A geoládák rejtekhelyéül szolgáló GPS koordináták a lentebbi „Koordináták” menüpontban találhatóak. A geoládákat bármilyen sorrendben fel lehet keresni, nem muszáj a koordináták számozása szerinti sorrendben haladni. Mindegyik koordináta mellett szerepel a láda „nyitvatartási ideje” – más időpontokban a ládákat nem lehet megtalálni.

Mindegyik koordinátához egy kérdés is tartozik, melyre a helyes választ a projektcsoport@bjhuman.hu-ra elküldve plusz információhoz juthatnak a játékosok a láda elhelyezkedésével kapcsolatban.

Általános szabályok:

- A dobozokat csak a koordináták mellett szereplő időben, május 20-tól június 20-ig lehet megkeresni.

- A játékban személyenként csak egyszer lehet részt venni. A második regisztrációt semmisnek tekintjük.

- A játék során ügyelj környezeted tisztaságára, és ne okozz kárt a geoládákban, illetve azok rejtekhelyében.

- A megtalált dobozok rejtekhelyét tartsd titokban, hogy mindenki számára egyformán izgalmas legyen a játék.

- A megtalált dobozból csak egy ajándékot vigyél magaddal, hogy minden játékosnak jusson a nyereményekből.

- Ha egyszerre többen vesztek részt a kincskeresésben, a csoport minden tagjának regisztrálnia kell, hogy részt vehessen a főnyeremény sorsolásban.

 

A szabályok be nem tartása a játékból való kizárással jár.

 

Az adatkezelő: Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ (a továbbiakban: Adatkezelő vagy Szervező) 1072. Budapest Nyár utca 7. Az adatkezelés célja: Az adatkezelő a http://www.bjhuman.hu/geocaching címen meghirdetett módon játékot szervez iskolások számára. A játékban a részvétel jelentkezéssel történik, regisztráció útján. Az adatkezelés célja a játék lebonyolítása, a részvétel lehetővé tétele. A kezelt adatok köre: a résztvevő neve, az iskolája, e-mail címe, a regisztráló gondviselő e-mail címe és az általuk megadott tetszőleges álnév. Az adatkezelés alapja: Önkéntes hozzájárulás, amit – gyermekek adatainak érintettsége okán – a gyermek képviseletére jogosult gondviselő, szülő tehet meg azzal, hogy a regisztrációt ő hajtja végre önállóan vagy a másik gondviselővel együttesen. Az Adatkezelő tájékoztatásul közli, hogy a gondviselők valódiságát, az együttes vagy önálló döntési jogosultságot nem áll módjában vizsgálni. Az adatkezelés módja és időtartama: A jelentkezők az adataik megadásával regisztrálnak a játékra. A játék során az egyes találások alkalmával a rejtett pontokon az ott lévő naplóba (logbook) a résztvevők az álnevüket rögzítik. A további megadott adatok a játék hátteréül szolgáló, biztonságos informatikai környezetben üzemelő szerveren kerülnek tárolásra. A sorsolás az álnevek használatával történik. A nyertes, vagy más ok miatt értesítendő felhasználók személyes adatai az álnevekkel az értesítés idejére kerülnek összekapcsolásra. A nyertesek valódi nevét, iskoláját a játék Szervezője az érintettek körében közzéteheti. A nyertesekkel, jutalmazással kapcsolatos adatokat az Adatkezelő törvényi kötelezettségeinek eleget téve 7 évig megőrzi. A játék végeztével a résztvevők összes adatát a Szervező törli. Az Adatkezelő az érintett adatait harmadik félnek nem továbbíthatja sem az EGT-n belül, sem azon kívül. Az érintettek a regisztrációt követően bármikor jogosultak a Szervezőnél tárolt adatokról tájékoztatást kérni és jogosultak az adatai javítását kérni, vagy azok egy részének kezelését korlátozni. Az érintettek bármikor, indoklás nélkül kérhetik kezelt adataik teljes körű törlését is – ezzel a játékból kilépnek.

Az adatkezeléssel kapcsolatban panasszal lehet élni az Adatkezelőnél az adatvédelmi tisztviselőnek címzett megkereséssel. Az adatvédelmi tisztviselő elérhetősége: dr. Sinka Iván, e-mail: . Az érintett Fordulhat továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125  Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c. Postacím: 1530  Budapest, Pf.: 5.  Telefon: +36 (1) 391-1400 Fax: +36 (1) 391-1410 E-mail: .

 

1. Doboz

47°29'44.4"N 19°03'45.9"E 

Kérdés: Mire jó az omega 3 zsírsav?

Nyitvatartási idő: Hétfőtől Péntekig 8:00-16:00

2. Doboz

47°30'06.3"N 19°03'50.4"E 

Kérdés: Mi okozza a legtöbb betegséget?

  1. a) fertőzések
  2. b) környezeti ártalmak
  3. c) helytelen életmód

Nyitvatartási idő: Hétfőtől Péntekig 8:00-16:00

3. Doboz

47°30'25.2"N 19°04'18.6"E 

Kérdés: Melyik állítás hamis?

  1. a) Az elhízás növelheti a magas vérnyomás kialakulását
  2. b) A dohányzás csak a tüdőrák kockázatát növeli.
  3. c) A mai napig nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a mobilkészülék használata növeli a rákos megbetegedés kialakulásának kockázatát.
  4. d) A magas koleszterinszint növeli a szívinfarktus kockázatát.

Nyitvatartási idő: Hétfőtől Csütörtökig: 8:00-18:00 Pénteken: 8:00-14:00

4. Doboz

47°29'52.8"N 19°03'27.7"E 

Kérdés: Sorolj fel három táplálékot, ami segít a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében!

Nyitvatartási idő: Hétfőtől Péntekig 8:00-16:00

5. Doboz

47°30'11.2"N 19°04'34.5"E 

Kérdés: Milyen betegséget okozhat a dohányzás?

Nyitvatartási idő: Hétfő és szerda: 13:00–17:00; Kedd és csütörtök: 10:00–18.00; Péntek: 8:00–14:00 óráig

Kapcsolódó hírek

name

Projekt csoport

Geocaching - Kerületi kincskereső játék